Διεθνή
17-08-2021 | 14:58

Η Κίνα προωθεί αυστηρότερους κανόνες στη διαδικτυακή αγορά - Πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές

Newsroom
Μοιράσου το
Η Κίνα προωθεί αυστηρότερους κανόνες στη διαδικτυακή αγορά - Πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου για την διαδικτυακή αγορά στην Κίνα προωθεί το Πεκίνο, με την ρυθμιστική αρχή αγοράς της χώρας να εκδίδει κανόνες με στόχο την ανάσχεση του «άδικου ανταγωνισμού», προκαλώντας για μια ακόμα φορά ανησυχία στον τεχνολογικό κλάδο της Κίνας.

Οι κανόνες αφορούν ένα ευρύ φάσμα από ρυθμίσεις όπως οι απαγορεύσεις που ισχύουν για τις εταιρείες σχετικά με τη χρήση δεδομένων μέχρι τον εντοπισμό ψευδών κριτικών για προϊόντα.

Σύμφωνα με τους κανόνες:

  1. Οι πάροχοι δεν θα πρέπει να παρέχουν ψευδή δεδομένα, όπως ο αριθμός επισκέψεων σε ένα μια ιστοσελίδα.
  2. Οι πάροχοι δεν θα πρέπει να αποκρύπτουν τις αρνητικές κριτικές και να προωθούν μόνο θετικές κριτικές
  3. Οι διαδυκτιακές πλατφόρμες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν δεδομένα, αλγορίθμους και άλλα τεχνικά μέσα για να επηρεάσουν τις επιλογές των χρηστών ή άλλες μεθόδους για τη μεταφορά του χρήστη σε άλλη ιστοσελίδα από αυτή που έχει επιλέξει (traffic hijacking)
  4. Ο πάροχοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν δεδομένα ή αλγορίθμους για να συλλέγουν και να αναλύουν πληροφορίες για τις συναλλαγές ανταγωνιστών.

Οι νέοι κανόνες έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη γνωστοποίηση του νέου πλαισίου για τους κανόνες της διαδικτυακής αγοράς, οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών της Κίνας, όπως η Tencent και η Alibaba, κατέγραψαν απώλειες άνω του 2% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.