Το αφεντικό της Χέρτα Βερολίνου βιάζεται να ξεφορτωθεί τα χρέη του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αφεντικό της Χέρτα Βερολίνου βιάζεται να ξεφορτωθεί τα χρέη του
Ο Λάρς Βίντχορστ θέτει μεγάλους στόχους για γερμανικό κλαμπ, την ώρα που εμφανίζεται ψύχραιμος για την πορεία δικαστικών ερευνών εις βάρος του.

Στην αποπληρωμή χρεών ύψους 1 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες στοχεύει ο ιδιοκτήτης της Χέρτα Βερολίνου, θέτοντας μεγάλους στόχους για το μέλλον του γερμανικού ποδοσφαιρικού κλαμπ, την ώρα που εμφανίζεται ψύχραιμος για την πορεία δικαστικών ερευνών εις βάρος του.

Σε συνέντευξη του στο Reuters, ο Λαρς Βίντχορστ, που κατέχει μεταξύ άλλων την ιταλική εταιρεία εσωρούχων La Perla, ένα κτήριο κατοικιών ύψους μέτρων στη Νέα Υόρκη και ένα ναυπηγείο, ανέφερε πως η περιουσία του ανέρχεται σ με 4 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα μεγάλα «ανοίγματα» που έχει κάνει στη διάρκεια της επενδυτικής του καριέρας.

Ο 44χρονος Γερμανός, που εγκατέλειψε το σχολείο για να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους επιχειρηματίες της χώρας, έχει αντέξει δύο χρεωκοπιών, διατηρώντας παράλληλα ένα πολυτελές lifestyle για το οποίο έχει κατηγορήθει συχνά από τα media.

Μιλώντας στο Reuters, ο ίδιος ανέφερε πως «έχω πάρει μεγάλα ρίσκα. Μερικές φορές έχουν αποδειχθεί λανθασμένα και ξέρω πως έχω κάνει πολλά λάθη. Χρειάζεται να είσαι επιτυχημένος και να διατηρηθεί επιτυχημένος για να αποδείξεις στους επικριτές τους πως αυτοί κάνουν λάθος» σημείωσε, λίγους μήνες μετά από την πώληση της τεχνολογικής start up, Fyber, έναντι 600 εκατ. δολαρίων.

Ο Βίντχορστ αγόρασε την Χέρτα το 2019 και από τότε παλεύει για τη διατήρηση της ομάδας στην Μπουτενσλίγκα και τονίζει, στη συνέντευξη του στο Reuters, ότι «θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως θα παραμείνουμε μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Λέω στους επικριτές μου: Εγώ πέτυχα, εσείς όχι. Ήσασταν λάθος. Πρόκειται να καταστήσουμε τη Χέρτα το μεγαλύτερο turnaround story στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Έχουμε στα χέρια ένα παγκόσμιο brand και θα το αξιοποιήσουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σχέδιο για τη εξάλειψη των χρεών

Τον περασμένο Μάιο ο Βίντχορστ ανακοίνωσε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης χρέους ύψους 2,5 δισ. ευρώ, μειώνοντας τις οφειλές του σε 1,5 δισ. ευρώ και με στόχο να εξαλείψει τα χρέη του μέχρι το 2022.

Οι μεγαλύτερες οφειλές του 44χρονου Γερμανού βρίσκονται προς το γαλλικό fund H2O Asset Management, που επένδυσε στις επιχειρήσεις του Βίντχορστ το 2019, μειώνοντας συνεχώς τα «ανοίγματα» του προς τα assets του Γερμανού από τότε.

«Αναμένουμε πως οι εισροές κεφαλαίων άνω του 1 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες θα μας επιτρέψουν να διευθετήσουμε τα χρέη μας. Θέλουμε να είμαστε χωρίς χρέη μέχρι τα μέσα του 2022» υποστήριξε ο Βίντχορστ.

Οι δικαστικές περιπέτειες

Εν μέσω της απόπειρας για αναδιάρθρωση των χρεών του, ο 44χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ενδοομιλικό δάνειο ύψους 270 εκατ. ευρώ προς ολλανδική επιχείρηση, την Tennor, που έχει ο Βίντχορστ.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει πως «δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτή την υπόθεση. Δεν παραβήκαμε κανένα τραπεζικό κανόνα. Πιστεύουμε έντονα πως αυτή η έρευνα απλά θα περάσει».

Πηγές της εισαγγελίας του Βερολίνου που μίλησαν στο Reuters επιβεβαίωσαν πως διεξάγεται ποινική έρευνα για την υπόθεση, χωρίς να κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο.

Εάν η έρευνα των εισαγγελικών αρχών του Βερολίνου προχωρήσει και ο Βίντχορστ τελικά οδηγηθεί σε δίκη, θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου, μετά από το 2009 όταν είχε καταβάλει πρόστιμο για την κατηγορία παραβίασης της εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άλκμααρ, η πρώτη ομάδα που θα πληρώνει ποδοσφαιριστές με Bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider