Πράσινο φως από την Κομισιόν για την πώληση της Telekom Romania του ΟΤΕ στην Orange Romania

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινο φως από την Κομισιόν για την πώληση της Telekom Romania του ΟΤΕ στην Orange Romania
Η Κομισιόν θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM).

Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό έναν όρο, έλαβε η συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”)

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, η έγκριση θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM). Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ κατέχει το υπόλοιπο 70%. Το ποσοστό αυτό (30%) προτίθεται να αποκτήσει ο ΟΤΕ υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σε συνέχεια της Έγκρισης, η πώληση του 54% της TKR στην Orange Romania αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών, αφού εκπληρωθεί ο όρος που έθεσε η ΕΕ και πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider