Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple, έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple, έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone παγκοσμίως
Xiaomi
Η Xiaomi κατέχει μερίδιο 17% της παγκόσμιας αγοράς, ξεπερνώντας το 14% της Apple. Στο 19% η Samsung. 

Τη θέση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας smartphone παγκοσμίως κατέχει πλέον η κινεζική Xiaomi, εκθρονίζοντας την Apple, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Canalys για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Xiaomi κατέχει μερίδιο 17% της παγκόσμιας αγοράς, ξεπερνώντας το 14% της Apple. Στην πρώτη θέση η Samsung με 19%.

«Η Xiaomi αναπτύσσει γρήγορα τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό», δήλωσε ο διευθυντής της Canalys Research, Μπεν Στάντον, σημειώνοντας ότι οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 300% σε ετήσια βάση στη Λατινική Αμερική και 50% στη Δυτική Ευρώπη. Ωστόσο, τα τηλέφωνα της Xiaomi συνεχίζουν να απευθύνονται στη μαζική αγορά, με τη μέση τιμή πώλησης των συσκευών της να είναι χαμηλότερη κατά 75% σε σχέση με την Apple, πρόσθεσε.

Η κινεζική εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 83% σε ετήσια βάση, έναντι 15% της Samsung και 1% της Apple, ενώ επιδιώκει να εισέλθει στην υψηλή αγορά. Νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησε το Mi 11 Ultra, ένα premium smartphone που η τιμή του ξεκινά από 5,999 γουάν (928 δολάρια). Κυκλοφόρησε επίσης το Mi Mix Fold των 9,999 γουάν, το πρώτο της πτυσσόμενο τηλέφωνο.

Εξάλλου, η Xiaomi επωφελήθηκε από τα προβλήματα της Huawei, που υπήρξε ο μεγαλύτερος παίκτης smartphone στον κόσμο, ωστόσο οι κυρώσεις των ΗΠΑ την έπληξαν προκαλώντας πτώση των πωλήσεών της.

Παράλληλα, ενώ τα smartphone εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, η εταιρεία προσπαθεί να εισέλθει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς τον Μάρτιο, ανακοίνωσε τα σχέδια δημιουργίας κλάδου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, όπου επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 10 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider