Nordstrom: Απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό σε Topshop, Topman, Miss Selfridge και HIIT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nordstrom: Απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό σε Topshop, Topman, Miss Selfridge και HIIT
σε 4 βρετανικά brands buys stake in four apparel brands owned by U.K. fashion house Asos, in bid for younger shoppers

Στους καταναλωτές νεότερης ηλικίας στρέφεται η Nordstrom, η οποία την Κυριακή ανακοίνωσε πως απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό στα τέσσερα brands ένδυσης και αξεσουάρ που ανήκουν στην βρετανική Asos.

Τα brands — Topshop, Topman, Miss Selfridge και η HIIT — έχουν κοινό στόχο νεότερους καταναλωτές που βρίσκονται κοντά στα 20.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nordstrom, Πιτ Νόρντστρομ, η συνεργασία αυτή είναι ένας τρόπος για την εταιρεία να αναθεωρήσει το επιχειρηματικό της μοντέλο και αναμένεται να ανοίξει νέες ευκαιρίες για στρατηγικές συνεργασίες στο μέλλον.

Παρότι η Asos θα διατηρήσει το λειτουργικό και δημιουργικό έλεγχο των Topshop brands, η Nordstrom θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα λιανικής πώλησης για τα Topshop και Topman, για τα οποία, τα εμπορικά καταστήματα της Nordstrom είναι οι αποκλειστικοί διανομείς από το 2012, στις ΗΠΑ. Πλέον, τα φυσικά καταστήματα της Nordstrom θα είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της Nordstrom καταγράφει άνοδο κοντά στο 15% από την αρχή της χρονιάς, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στα 5,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider