Επιχειρήσεις | Ελλάδα
02-07-2021 | 07:53

REDS: Κατατέθηκε το master plan για τη Μαρίνα Αλίμου – Τα projects σε Ρουμανία και Ελλάδα

REDS: Κατατέθηκε το master plan για τη Μαρίνα Αλίμου – Τα projects σε Ρουμανία και Ελλάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατατέθηκε προς έγκριση το Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) για την ανάπτυξη της μαρίνας Αλίμου που είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων ώστε να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το έργο ανάπλασης είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα υλοποιηθεί εντός τετραετίας το οποίο όπως είπε δίνει νέα δυναμική στον όμιλο της REDS. Αυτό ανέφερε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γ. Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις, οι ασφαλτοστρώσεις, τα έργα ηλεκτροδότησης και οι υδραυλικές εργασίες εντός της μαρίνας, ενώ έχουν δημιουργηθεί χώροι πάρκινγκ. Όλες οι παραπάνω εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωραϊσμού και των ελάχιστων βελτιώσεων της επένδυσης, ενώ οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια. 

Όσον αφορά την υλοποίηση του Cambas Park, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά project, μετά την έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, έχει ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του. Η επικαιροποίηση του master plan αναμένεται τον Οκτώβριο, περί το ένα χρόνο θα διαρκέσει η αδειοδότηση του έργου, ενώ η κατασκευή του θα διαρκέσει 4 χρόνια. Αναφορικά με τις χρήσεις που θα αναπτυχθούν εντός της έκτασης, όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξετάζονται όλες οι λύσεις. 

Για την Βίλλα Καµπά και το οικιστικό συγκρότημα των 17 κατοικιών στην Κάντζα, η εταιρία έχει εκδώσει τις άδειες ανακατασκευής του διατηρητέου κτίσματος και δόμησης του οικιστικού συγκροτήματος 17 κατοικιών και βρίσκεται σε αναζήτηση υποψήφιου επενδυτή για την διάθεση των κατοικιών σε επόμενη φάση. Η Βίλλα Καµπά, βάσει υπογεγραμμένου μνημονίου µε το Δήµο Παλλήνης, θα ανακατασκευαστεί και αποδοθεί σε αυτόν μετά από 25 έτη από την έναρξη λειτουργίας του «Cambas Park».

Για το οικόπεδο – κτήριο γραφείων στην Ακαδηµία Πλάτωνος, η Reds εξαιτίας της μακρόχρονης δέσμευσης του ακινήτου της έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δηµοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονομική αποζημίωσή της και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αρμοδίων αρχών για την µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου. 

Επιπρόσθετα, σε επανεκκίνηση της δραστηριότητας στη Ρουμανία με την αξιοποίηση των οικοπέδων που διαθέτει στη χώρα βρίσκεται η REDS. 

Όπως ανέφερε χτες ο Πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Παναγιωτόπουλος, «βρισκόμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με τοπικούς επενδυτές για την πώληση ή των αξιοποίηση των οικοπεδικών εκτάσεων στην χώρα». 

Αναφορικά με το οικόπεδο στην Ρουμανία το νέο ΔΣ ανακάλεσε την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για πώληση του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι, στην τιμή των 11,4 εκατ. ευρώ το οποίο θεωρήθηκε χαμηλό. 

Όπως ανέφερε o κ. Παναγιωτόπουλος «ήδη από την στιγμή που προχωρήσαμε σε πάγωμα την εν λόγω πώλησης, έχουμε προτάσεις εξαγοράς του με υψηλότερο τίμημα από αυτό που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη διοίκηση, ενώ υπάρχει πρόταση από τον επενδυτή του παρακείμενου οικοπέδου για την από κοινού αξιοποίηση της έκτασης. Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες υπάρχει συνάντηση με τον εν λόγω επενδυτή προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης του, είτε από κοινού, είτε μόνοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με το εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα, ήδη οι μισθώσεις για το σύνολο της επέκτασης είναι στο 78% και μέχρι το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου θα φτάσουν το 100%. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία το 2020 είχε μειωμένα έσοδα κατά 1,3 εκατ. ευρώ από το εμπορικό κέντρο Smart Park, τα οποία όμως αντισταθμίστηκαν από την επέκταση του εμπορικού πάρκου και την αύξηση των εμπορικών μισθώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.