Επενδύσεις 30 εκατ. για το River West Open – Εντός του καλοκαιριού η λειτουργία των πρώτων καταστημάτων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις 30 εκατ. για το River West Open – Εντός του καλοκαιριού η λειτουργία των πρώτων καταστημάτων
RIVER WEST
Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, καταλαμβάνει έκταση 83,5 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του River West, το megastore της ΙΚΕΑ και πλέον το River West Οpen.

Με το συνολικό ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ, οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπτυξης και επέκτασης του εμπορικού κέντρου River West ολοκληρώθηκαν και πλέον, το River West Οpen, όπως ονομάζεται το σύνολο των νέων εγκαταστάσεων, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του καλοκαιριού και σταδιακά έως το φθινόπωρο.

Η επέκταση στην οποία προχώρησε το River West, έρχεται 10 χρόνια μετά την έναρξης της λειτουργίας του ενώ η ολοκλήρωση του River West Open γίνεται σε μία περίοδο, εν μέσω πανδημίας, που εκτιμάται ότι οι Έλληνες καταναλωτές αλλάζουν τον τρόπο που «χρησιμοποιούν» τα εμπορικά κέντρα για τις αγορές τους. Με την έναρξη λειτουργίας των νέων καταστημάτων, το εμπορικό συγκρότημα, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ξενάγησης στους χώρους του, επιδιώκει να αναδειχθεί σε έναν καινοτόμο προορισμό αγορών και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, ο οποίος θα συνδυάζει, καταστήματα που βρίσκονται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, συνολικής μισθώσιμης επιφάνειας 62.050τ.μ., καθώς και εκτεταμένους χώρους πρασίνου, παιχνιδιού και αναψυχής, που στην πλήρη τους ανάπτυξη θα φτάνουν τα 20 στρέμματα.

Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, καταλαμβάνει έκταση 83,5 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του River West, το megastore της ΙΚΕΑ και πλέον το River West Οpen, με νέες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, καταστήματα εστίασης και εξωτερικούς χώρους πρασίνου. Σημειώνεται ότι την επέκταση του εμπορικού συγκροτήματος σχεδίασε το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο L35 σε συνεργασία με την Vikelas Architects.

Η Μαρία Καλουτά, Head of Retail, Noval Property, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση των έργων ανάπτυξης του RIVER WEST. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε έναν πρωτοποριακό χώρο, που σχεδιάστηκε ξεκινώντας από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών, αλλά και των μισθωτών μας. Σε ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο περιβάλλον, επιτυγχάνουμε το «πάντρεμα» του εμπορικού κέντρου κλειστού τύπου, με εξωτερικούς χώρους πολλαπλών χρήσεων, όπου κυριαρχούν το πράσινο και το υγρό στοιχείο. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι αναφερόμαστε σε ένα εμπορικό κέντρο νέας γενιάς, που αναθεωρεί και επαναπροσδιορίζει την κλασική του λειτουργία, δημιουργώντας έτσι έναν νέο προορισμό, που προσφέρει στον επισκέπτη μεγάλη ποικιλία επιλογών για να περάσει το σύνολο της ημέρας του.»

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου ετησίως φτάνουν τα 5,4 εκατ. ενώ στόχος μετά την επέκταση είναι να φτάσουν τα 8 εκατ. σε βάθος τριετίας. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα υπάρξει και αύξηση των εσόδων κατά 30% μετά την πλήρη ανάπτυξη, καθώς υπολογίζεται ότι τα έσοδα από ενοίκια από 9,5 με 10 εκατ. σήμερα, θα προσεγγίσουν σε 14 εκατ. ευρώ.

Μεγάλα brands, καταστήματα εστίασης και χώροι αναψυχής

Στο νέο εξωτερικό χώρο καταστημάτων που δημιουργείται, συνολικής επιφάνειας 17.450 τ.μ., θα φιλοξενηθούν καταστήματα πολλών τ.μ. ενώ ήδη σχεδόν το 80% είναι μισθωμένα. Ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται η Decathlon, η γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών η οποία εγκαινιάζει το flagship store της στην Αθήνα, επιφάνειας 5.016 τ.μ..

Τα κατάστημα παιχνιδιών Μουστάκας από τον εσωτερικό χώρο του River West θα μεταφερθεί στο River West Οpen σε έναν χώρο 4.600 τ.μ. ο οποίος μάλιστα έχει πρόσβαση προς το πάρκινγκ μέσω μίας μεγάλης τσουλήθρας για τα τα μικρά παιδιά που θα το επισκέπτονται. Το κατάστημα Κωτσόβολος επίσης θα μεταφερθεί στο River West Οpen σε έναν χώρο 2.170 τ.μ., ενώ σύντομα η δανέζικη αλυσίδα Jysk θα λειτουργήσει νέο κατάστημα σε χώρο 1.305 τ.μ.

Παράλληλα θα αναμένεται να λειτουργήσουν και 6 νέα καταστήματα εστίασης, τα 4 εκ των οποίων είναι είναι ήδη μισθωμένα. Το ένα κατάστημα είναι της αλυσίδας KFC και τα υπόλοιπα 3 προσφέρουν πίτσα, σουβλάκι και λουκουμάδες. Τα καταστήματα εστίασης σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον και θα διαθέτουν ηλιακά αίθρια για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός. Με την ολοκλήρωση του έργου, σε δεύτερη φάση στους εξωτερικούς χώρους αναψυχής, συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, θα περιλαμβάνονται παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο, καταρράκτης και κήποι ενώ σχεδιάζονται και πρωτοποριακοί χώροι διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Επιπλέον, θα διατίθεται δωρεάν parking 3.000 θέσεων και μάλιστα με πρόσβαση σε διαφορετικά σημεία του εμπορικού συγκροτήματος.

Όσον αφορά τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα υπάρξει νέα διαρρύθμιση λόγω των δύο μεγάλων καταστημάτων (Μουστάκας και Κωτσόβολος) που θα μεταφερθούν στον εξωτερικό χώρο. Προβλέπεται μάλιστα η περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της μόδας στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, με την είσοδο επιπλέον fashion brands.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider