Attica Bank: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 29 Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 29 Ιουνίου
Attica Bank
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι το νέο μοντέλο επιχειρηματικής δράσης που πάει να εγκαθιδρυθεί απομονώνει περαιτέρω την Τράπεζα από την πλατιά επιχειρηματική κοινότητα.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο, Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 και παράσταση διαμαρτυρίας, στο κάτω μέρος της Πλ. Κλαυθμώνος, Π. Π. Γερμανού 3-5, την ημέρα της απεργίας, 7 – 10 το πρωί.

Ο Σύλλογος εναντιώνεται στην υλοποίηση του εγκεκριμένου και υλοποιούμενου business plan 3ετίας 2021-2023, δεσμευτικού για τη συνέχιση παρουσίας της Attica Bank στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη, που προβλέπει συρρίκνωση του δικτύου Καταστημάτων τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και πανελλαδικά και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του συνόλου των μονάδων διοίκησης, με γνώμονα τις οικονομίες κλίμακας και την εξοικονόμηση κόστους.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι το νέο μοντέλο επιχειρηματικής δράσης που πάει να εγκαθιδρυθεί απομονώνει περαιτέρω την Τράπεζα από την πλατιά επιχειρηματική κοινότητα και δη τις υγιείς μικρές, μεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, την αποκόπτει από την πελατειακή βάση, υφιστάμενη και δυνητικά μελλούμενη, ενώ την ίδια στιγμή με την εμμονή στα μεγάλα χρηματοδοτικά ανοίγματα, πέραν της δεδομένης εξάρτισης του ισολογισμού και των συνεπαγόμενων εποπτικής φύσης υποχρεώσεων, το περιθώριο καθαρού κέρδους περιορίζεται αισθητά και η όποια διαθέσιμη ρευστότητα ουσιαστικά αδυνατεί να αναθερμάνει την πραγματική οικονομία.

Αναφέροντας ότι η Attica Bank ξεκίνησε να θυσιάζει θέσεις εργασίας και να απολύει εργαζόμενους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει και καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια της Τράπεζας, στηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά τα διωκόμενα μέλη του, καλεί την Τράπεζα α. να ανακαλέσει την απόλυση, β. να επαναφέρει σε πλήρη ισχύ τη σύμβαση εργασίας των συναδέλφων, γ. να απέχει από οποιαδήποτε συμπεριφορά κατατείνει σε απολύσεις ή αναστολές συμβάσεων εργασίας και δ. να σεβαστεί τις προβλέψεις του Κανονισμού Εργασίας, τις δεσμεύσεις της ισχύουσας Επιχειρησιακής αλλά και της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. για την προστασία του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Ο Σύλλογος αναπτύσσει σε συνεννόηση και συνεργασία με ΟΤΟΕ, ΕΚΑ και ΓΣΕΕ κάθε ενδεικνυόμενη κινητικότητα που απαιτείται και προκηρύσσει την αυριανή 24-ωρη πανελλαδική απεργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider