Διεθνή
24-06-2021 | 16:54

Η φυγή στελεχών της Credit Suisse και το «όραμα» του Antonio Horta-Osorio

Newsroom
Μοιράσου το
Η φυγή στελεχών της Credit Suisse και το «όραμα» του Antonio Horta-Osorio
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένα νέο όραμα επιζητούν οι τραπεζίτες της Credit Suisse κάτω από τον νέο πρόεδρο Antonio Horta-Osorio μετά από μια έξοδο κορυφαίων στελεχών και ταλέντων.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lloyds Banking Group Plc, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε στους τραπεζίτες που είχαν συγκεντρωθεί αυτοπροσώπως αλλά και μέσω virtual ότι η εταιρεία είχε ένα τεράστιος σκέλος στο wealth management «με βοηθητικές υπηρεσίες». Για μερικούς κορυφαίους traders και dealmakers, αυτές οι λέξεις θεωρήθηκαν ως πλήγμα, καθώς επενδυτική τράπεζα αποφέρει περισσότερα έσοδα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της εταιρείας και κατατάσσεται στα 10 κορυφαία παγκοσμίως.

Το σχόλιο του Horta-Osorio θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο από κάτι εγωιστικό. Στην ετήσια γενική συνέλευση τον Απρίλιο είχε ήδη επικρίνει τον ρόλο της τράπεζας στα σκάνδαλα της Archegos και της Greensill, δεσμεύοντας να αφιερώσει τον χρόνο του σε μια ευρεία στρατηγική επισκόπηση της επιχείρησης. Αυτό έθεσε σε εγρήγορση τους τραπεζίτες της Credit Suisse, καθώς αναλύουν στενά τα λόγια του για ενδείξεις σχετικά με τα σχέδιά του για την εταιρεία - και για το μέλλον τους.

Περισσότεροι από 50 υπάλληλοι από τα κεντρικά γραφεία έχουν αποχωρήσει μετά τα σκάνδαλα με την Archegos από την 1η Μαρτίου, καθώς ο ανταγωνισμός θεωρεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ως «γόνιμο έδαφος κυνηγιού για ταλέντα» που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο συμβεί. Σε αυτά περιλαμβάνονται τουλάχιστον 20 διευθυντές σε βασικά τμήματα. Οι αποσπάσεις αφορούσαν τους ανταγωνιστές τους, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. και Jefferies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.