Ελλάδα
24-06-2021 | 09:04

Βασιλάκης: To αποτύπωμα της Aegean στη χώρα θα συνεχίσει να μεγαλώνει - Προχωρά η επένδυση των αεροσκαφών

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
vasilakis aegean
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε αλλά και στις αντοχές που επέδειξε η Aegean όλο το προηγούμενο διάστημα της υγειονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ευτύχης Βασιλάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις προοπτικές της φετινής χρονιάς, την οποία και χαρακτήρισε πρωτόγνωρη σαν την προηγούμενη, αλλά και στην προετοιμασία που οφείλει να κάνει ο τουριστικός κλάδος για την επόμενη ημέρα.

«Η Aegean, όπως και κάθε αεροπορική εταιρεία του πλανήτη, πέρασε το προηγούμενο διάστημα τους χειρότερους 18 μήνες της ζωής της. Παρόλα αυτά, κατάφερε, όχι μόνο να αντέξει αλλά και πείσει του μετόχους της να ξαναπιστέψουν σε αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης συμπληρώνοντας ότι το παραπάνω υπογραμμίζει «την ανθεκτικότητα, την ποιότητα και το μέγεθος της επιχείρησης». 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, ήδη από τον Απρίλιο η Aegean κατάφερε να ισορροπήσει σε επίπεδο ταμειακό, τον Μάιο προχώρησε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και τώρα αναμένει, όπως έχει συμφωνηθεί, και την στήριξη του ελληνικού δημοσίου. «Η επένδυση των εργαζομένων που εξακολουθούν να στηρίζουν την εταιρεία κάθε μέρα, η επένδυση των μετόχων που πρόσφατα έγινε αλλά και η επένδυση του κράτους που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, είναι επενδύσεις αποδοτικές» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης υπογραμμίζοντας ότι η Aegean μπορεί μέσα σε έναν μόνο χρόνο να επιστρέψει σε όλους τους προαναφερθέντες, τα πολλαπλάσια από αυτά που δέχτηκε.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα διευκρίνισε ότι η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει την μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε το 2020 για την εξαγορά των αεροσκαφών. Όπως εξήγησε, το 2022 η Αegean θα υποδεχτεί οκτώ αεροπλάνα και τον επόμενο χρόνο πάνω από 10. Παράλληλα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την δημιουργία μιας όλο πιο συνεκτικής ομάδας που θα οδηγήσει την εταιρεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και στην βελτίωση των υπηρεσιών που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Στόχος άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει η αεροπορική αλλά και το σύνολο του κλάδου να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ώστε να στηρίξουν την ανάπτυξη όλης της Ελλάδας. 

Για να γίνει αυτό βέβαια, και παρά το γεγονός ότι φαίνεται να φτάνουμε στην «έξοδο του προβλήματος», οφείλουμε «να παραμένουμε σε ετοιμότητα, να κρατάμε δυνάμεις αλλά και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να αναδιαμορφώσουμε το τουριστικό μοντέλο της χώρας, υποστηρίζοντας τις προτεραιότητες των επόμενων ετών που πρέπει να είναι ποιοτικές και δημιουργικές».

Τέλος, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την εταιρεία το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Aegean τόνισε ότι «το αποτύπωμα της εταιρείας στη χώρα θα συνεχίσει να μεγαλώνει ενώ το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα θα συνεχίσει να μειώνεται μετά και την επένδυση των νέων αεροσκαφών που προχωρά κανονικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Από την Τετάρτη η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο ΧΑ

Aegean: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΑΜΚ – Αντλήθηκαν 60 εκατ. ευρώ

Η AEGEAN γιορτάζει 22 χρόνια ζωής και προσφέρει δώρα κι εκπτώσεις στους επιβάτες της!