Ρεκόρ επενδύσεων σε ευρωπαϊκές start-up - Πάνω από 43,8 δισ. ευρώ σε έξι μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ επενδύσεων σε ευρωπαϊκές start-up - Πάνω από 43,8 δισ. ευρώ σε έξι μήνες
Οι start ups στην Ευρώπη συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό ποσό των 43,8 δισ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ο τεχνολογικός τομέας της Ευρώπης έχει ήδη προσελκύσει μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια, από ότι σημείωσε όλο το 2020.

Σύμφωνα με το CNBC, οι start ups στην Ευρώπη συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό ποσό των 43,8 δισ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 38,5 δισ. ευρώ που επενδύθηκαν το 2020, όπως φαίνεται από στοιχεία της Dealroom.

Τα αυξημένα έσοδα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν υπολογίσει κανείς το γεγονός πως οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής είναι σχεδόν οι μισές από αυτές που «έκλεισαν» το 2020. Αυτό δείχει πως οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες προσελκύουν μεγαλύτερα ποσά ανά επένδυση, σε σχέση με πέρυσι, αψηφώντας την οικονομική αβεβαιότητα που έφερε η πανδημία Covid, η οποία σε αντίθεση με άλλους κλάδους ενίσχυσε τις online υπηρεσίες.

Όμως, παρότι η Ευρώπη είναι μία περιοχή με πολλές unicorn εταιρείες (start ups που αξιολογούνται άνω του 1 δισ. ευρώ) δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει στα επίπεδα των τεχνολογικών γιγάντων των ΗΠΑ και της Ασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι κλάδοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες startups

Έρχονται τοπικά κίνητρα για τις startups της περιφέρειας

Fitpal: Η ελληνική startup που επαναπροσδιορίζει το fitness & wellness

gazzetta
gazzetta reader insider insider