Μία μόνο κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στοίχισε στην Coca-Cola... 4 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μία μόνο κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στοίχισε στην Coca-Cola... 4 δισ. δολάρια
Πώς η κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο να μετακινήσει δύο μπουκάλια Coca-Cola, προκάλεσε απώλειες 4 δισ. δολάρια στην εταιρεία.

O Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Ουγγαρία για τους ομίλους του Euro 2020, εντόπισε δύο μπουκάλια Coca-Cola τοποθετημένα μπροστά του, και αμέσως τα μετακίνησε μακριά.

Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής τότε έβγαλε ένα μπουκάλι με νερό και είπε στις κάμερες: «Νερό!»

Ο Ρονάλντο έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την αντιπάθεια του για τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.

Ο 36χρονος, που είναι ξακουστός για το γεγονός ότι συμπεριφέρεται στο σώμα του με απόλυτο σεβασμό και συνεπακόλουθα είναι σε αξιοσημείωτη φυσική κατάσταση για την ηλικία του, δεν θέλει ο μεγαλύτερος γιος Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ να καταναλώνει τέτοια προϊόντα.

«Είμαι αυστηρός μαζί του μερικές φορές επειδή πίνει Coca-Cola και Fanta και τσαντίζομαι μαζί του», παραδέχθηκε ο Ρονάλντο.

«Τσακώνομαι μαζί του όταν τρώει τσιπς και τηγανιτές πατάτες και τα πάντα, ξέρει πως δεν μου αρέσει».

Πώς επηρέασε η χειρονομία του Ρονάλντο την Coca-Cola

Ωστόσο, η χειρονομία του Ρονάλντο είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην Coca-Cola.

Η ισπανική εφημερίδα Marca αναφέρει πως η τιμή της μετοχής της εταιρείας πριν και μετά την απόφαση του Πορτογάλου να μετακινήσει τα μπουκάλια στην άλλη μεριά την οδήγησε σε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Marca ισχυρίζεται πως η Coca-Cola πήγε από τα 242 δισ. αξία κεφαλαιοποίησης στα 238 δισ. δολάρια – μια «βίαιη» πτώση 1,6% για την αξία της εταιρείας στην αγορά μετοχών.

Δηλαδή, απώλειες 4 δισ. δολαρίων από μία και μόνο χειρονομία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι μετοχές της Coca-Cola ήταν στα 56,10 δολάρια πριν ανοίξουν οι ευρωαγορές και συμβεί το οτιδήποτε.

Όμως, 30 λεπτά αργότερα, αφού ο Ρονάλντο με τον Φερνάντο Σάντος παραβρέθηκαν στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου στο στάδιο Φέρεντς Πούσκας στη Βουδαπέστη, οι μετοχές «βούλιαξαν» στα 55,22 δολάρια ανά μετοχή.

Απάντησε η Coca-Cola στην κίνηση του Ρονάλντο;

Η Coca-Cola, αν και είναι από τις πιο διάσημες μάρκες παγκοσμίως, ακόμη δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό με τον Πορτογάλο.

Η UEFA επίσης έχει παραμείνει σιωπηλή προς το παρόν, αν και η Daily Mail ανέφερε πως είναι αδύνατον οι δύο οργανισμοί να είναι «χαρούμενοι», όταν ένας από τους πιο επιδραστικούς παγκόσμιους αστέρες των σπορ δείχνει τέτοια δυσθυμία απέναντι στην Coca-Cola που είναι χορηγός των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1988.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος έχει βάλει στόχο να σηκώσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια φέτος το καλοκαίρι, ίσως και να διαγωνίζεται στην διοργάνωση για τελευταία φορά στην καριέρα του.

Ο επιθετικός της Γιουβέντους θα είναι 39 ετών όταν πραγματοποιηθεί το Euro 2024.

Photo: AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider