Τι «παίζει» με το project «αυτόματης συλλογής κομίστρου» στη Γραμμή 3 του Μετρό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «παίζει» με το project «αυτόματης συλλογής κομίστρου» στη Γραμμή 3 του Μετρό
Στις 15/07 οι προσφορές στον διαγωνισμό για το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» σε Μετρό και Τραμ στον Πειραιά, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.

Νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον διεθνή διαγωνισμό με αντικείμενο την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής κομίστρου στο σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, έδωσε ο ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας γνωστοποίησε με σχετικό έγγραφο (08/06) που αναρτήθηκε προ ημερών και στη «Διαύγεια», τη μετάθεση της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών του διεθνούς ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια, Εγκατάσταση Θέση σε Λειτουργία, Συντήρηση και Υποστήριξη Εξοπλισμού για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά και της επέκτασης Τραμ προς Πειραιά».

Η νέα καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών ορίζεται για τις 15/07/2021 και η νέα καταληκτική ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται για τις 21/07/2021.

Πρόκειται για project με συνολικό προϋπολογισμό 8,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), με τη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται σε 74 μήνες, εκ των οποίων οι 14 μήνες αφορούν στην υλοποίηση και τα 5 έτη στη λειτουργία και συντήρηση.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει σημασία λόγω της επικείμενης, το καλοκαίρι του 2022, ολοκλήρωσης της γραμμής επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά με την παράδοση σε λειτουργία και των υπόλοιπων 3 σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), κι ενώ είναι ήδη σε λειτουργία οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια. Παράλληλα, ο διαγωνισμός συνδέεται και την επέκταση του Τραμ (με 5,5 χλμ. μονής κυκλικής γραμμής με 12 σταθμούς), με τους αρμόδιους να έχουν σημειώσει παλιότερα ότι μέσα στον μήνα (ή μέσα στο καλοκαίρι) ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Στις 27 Μαΐου η διοίκηση του ΟΑΣΑ είχε προχωρήσει στη σχετική προκήρυξη του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού που περιλαμβάνει μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, διάφορες κατασκευές, υπηρεσίες εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού γενικής χρήσης, επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων κ.α. Ειδικότερα, ο διαγωνισμός προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση: 46 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ), 6 Κέντρων Διαχείρισης Σταθμού (ΚΔΣ), ενός Κέντρου Διαχείρισης (ΚΔ) και 70 πυλών (συν 3 εφεδρικών) ενώ για τις νέες στάσεις του Τραμ, 20 Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών. Τότε, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είχε οριστεί η 28η/06/2021.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το E.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΕΣΠΑ 2014 2020, Ταμείο Συνοχής, ΕΘΝΙΚΟ ΠΔΕ.

Επίσης, με προ ημερών του απόφαση, το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ κατακύρωσε στην εταιρεία Inform Λύκος, με τιμή ανά κάρτα 0,736 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) ήτοι συνολική τιμή 1.472.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), τη σύμβαση «Προμήθεια Μέσων Προϊόντων Κομίστρου υπό μορφή «Έξυπνων Καρτών» που απαιτούνται κατά τη λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (Α.Σ.Σ.Κ.)», προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) με δικαίωμα προαίρεσης έως 50% της αξίας της αρχικής σύμβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider