United Airlines: Ανακοίνωσε την αγορά 15 ultrafast αεροπλάνων από την Boom Supersonic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
United Airlines: Ανακοίνωσε την αγορά 15 ultrafast αεροπλάνων από την Boom Supersonic
Μία πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο - που τυπικά διαρκεί περί τις επτά ώρες - θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου3,5 ώρες.  

Την αγορά 15 ultrafast αεροπλάνων από την Boom Supersonic ανακοίνωσε η United Airlines, με την επιλογή να προχωρήσει σε νέα παραγγελία, με ακόμα 35 ultrafast αεροπλάνα στο μέλλον, σύμφωνα με το CNBC.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανα κάνοντας πιο γρήγορα και άνετα τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Το πρώτο εμπορικό υπερηχητικό αεροσκάφος της Boom λέγεται Overture και παρά τη συμφωνία με την United Airlines, δεν έχει κατασκευαστεί, ούτε και έχει πάρει έγκριση ακόμα. Στόχος της είναι να ξεκινήσει να εξυπηρετεί πτήσεις το 2029 με ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να «πιάσει» ταχύτητα Mach 1.7 και να μειώσει τον ταξιδιωτικό χρόνο στο μισό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτό σημαίνει, πως μία πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο - που τυπικά διαρκεί περί τις επτά ώρες - θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου3,5 ώρες.

Παρότι οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, εκτιμάται πως θα φέρει άμεσα κέρδη και για τις δύο εταιρείες. Όπως αναφέρεται, από την ίδρυση της το 2014, η αμερικανική Boom Supersonic έχει συγκεντρώσει περί τα 270 εκατ. δολάρια σε κεφάλαιο και έχει αυξήσει το εργατικό της δυναμικό στους 150 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider