Στο «σφυρί» βγαίνουν τα… «υπόλοιπα» της Ektasis Development

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» βγαίνουν τα… «υπόλοιπα» της Ektasis Development
Μέσω τριών ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών που προκηρύσσει η ειδική διαχειρίστρια. Προς εκποίηση διαμερίσματα, θέσεις στάθμευσης, οικόπεδα, έπιπλα.

Στο «σφυρί βγαίνουν» και νέα περιουσιακά στοιχεία της Ektasis Development μέσω τριών ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών που προκηρύσσει η ειδική διαχειρίστρια δικηγόρος, Βασιλική Τσιατά, που είχε «τρέξει» και το προηγούμενο μεγάλο project ρευστοποίησης σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ακινήτων που έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Βέβαια, πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία σαφώς χαμηλότερης αξίας σε σχέση με το μεγάλο «πακέτο» των 15 διαγωνισμών (εκτιμώμενης αξίας 100 εκατ. ευρώ) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, έστω και έτσι, φαίνεται ότι εκκινούν εκ νέου διαδικασίες πλειστηριασμών για τα… «υπόλοιπα της Ektasis», όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαΐου πρόσκληση διενέργειας 3 ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας με την επωνυμία «Ektasis Development Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευών Αξιοποίησης Ακινήτων και Υπηρεσιών». Να σημειωθεί ότι και για τους τρεις διαγωνισμούς δεν υπάρχει πρόβλεψη για ελάχιστο κατώτατο τίμημα.

Στο «πακέτο» του πρώτου εκ των 3 διαγωνισμών συμπεριλαμβάνονται αρκετές θέσεις στάθμευσης (σχεδόν 20, κάποιες αυτόνομες, άλλες μαζί με διαμερίσματα), αποθήκες, 9 οριζόντιες ιδιοκτησίες σε διαμερίσματα (κυρίως στο Ηράκλειο Αττικής), ποσοστό εξ αδιαιρέτου επί οικοπέδου. Για κάποια από τα περιουσιακά αυτά στοιχεία προκύπτει ότι εκμισθώνονται σε τρίτο πρόσωπο και έχει επιβληθεί αναγκαστική κατάσχεση του εν λόγω μισθώματος από πιστωτής της Ektasis εις χείρας του μισθωτή.

Στην ομάδα ενεργητικού Β’ (2ος διαγωνισμός) στο σφυρί βγαίνουν έπιπλα γραφείου, καρέκλες, υπολογιστής, και γενικότερα κινητή περιουσία αλλά και δίκυκλο.

Στον 3ο διαγωνισμό υπάρχει ποσοστό 26,67% σε εξ αδιαιρέτου της πλήρης κυριότητας οικοπέδου στη θέση «Άνω Παγκράτι» της συνοικίας Υμηττού, με παλαιά τριώροφη οικοδομή που περιλαμβάνει 2 αποθήκες (συνολικά 100 τ.μ. στο υπόγειο), 4 διαμερίσματα (2 στο πρώτο όροφο συνολικής επιφάνειας 148 τ.μ. και 2 στον β’ όροφο ίδιας επιφάνειας) αλλά και 3 καταστήματα (στο ισόγειο, συνολικής έκτασης 117 τ.μ.). Επίσης, συμπεριλαμβάνεται οικόπεδο στον Γέρακα (221 τ.μ. με ερειπωμένη ισόγεια κατοικία) και 4 θέσεις στάθμευσης στο Χαλάνδρι (με ποσοστό συγκυριότητας επί του οικοπέδου 1/οοο, επί πολυκατοικίας κτισμένης σε οικόπεδο εκτάσεως 1.095 τ.μ. στη θέση «Μεταμόρφωση»).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία της Ektasis το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή 08-09 Ιουλίου 2021, στα γραφεία της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας (Ηράκλειο Αττικής). Η διαδικασία γίνεται με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, κάθε ακίνητο θα εκποιηθεί ξεχωριστά. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή είτε με έγγραφη επιστολή στα γραφεία της συμβούλου της ειδικής διαχειρίστριας, ήτοι της PriceWaterhouseCoopers (PwC) είτε μέσω email.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 15 διαγωνισμοί για την πώληση 28 ακινήτων, σχεδόν το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Ektasis, εκτιμώμενης αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε συγκεντρώσει το πρώην ακίνητο της Kodak στην οδό Χειμάρρας, στη Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Πρόκειται για οικόπεδο (με υφιστάμενο κτίσμα) επιφάνειας 17 στρεμμάτων, πλησίον του «δαχτυλιδιού» της Αττικής Οδού, για το οποίο τελικά πλειοδότησε το κοινό σχήμα (50%-50%) της Noval Property του ομίλου Viohalco και του επενδυτικού fund Brooklane Capital. Το τίμημα που προσέφερε το εν λόγω σχήμα ανήλθε σε 28,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, άλλα σημαντικά ακίνητα είχαν καταλήξει, βάσει των τότε πληροφοριών, σε ονόματα όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Unipharma, Ten Brinke κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider