Μασκ: Η έλλειψη τσιπ θυμίζει την πανικόβλητη αγορά χαρτιών υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Η έλλειψη τσιπ θυμίζει την πανικόβλητη αγορά χαρτιών υγείας
Ο Μασκ δήλωσε πως η έλλειψη τσιπ προκαλεί χάος στην εφοδιαστική αλυσίδα της Tesla και κατηγόρησε όσους παραγγέλνουν περισσότερους απ’ ότι χρειάζονται.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε πως η έλλειψη ημιαγωγών προκαλεί χάος στην εφοδιαστική αλυσίδα της Tesla και επέρριψε ευθύνες στις εταιρείες που παραγγέλνουν περισσότερους απ’ ότι χρειάζονται, κάπως όπως οι καταναλωτές που αγόραζαν πανικόβλητοι χαρτιά υγείας στην αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι στις εφοδιαστικές αλυσίδες, και ειδικά με τα τσιπ. Δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο», έγραψε σε ένα tweet την Τετάρτη. «Ο φόβος του να ξεμείνουν οδηγεί τις εταιρείες στο να υπερ-παραγγέλνουν – όπως με την έλλειψη σε χαρτιά υγείας, αλλά σε επική κλίμακα».

Ο Μασκ, είχε σχολιάσει κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου τον Απρίλιο πως η έλλειψη σε τσιπ ήταν ένα «τεράστιο πρόβλημα» και μία από τις δύσκολες προκλήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα που είχε ποτέ αντιμετωπίσει η εταιρεία. Τον προηγούμενο μήνα, η συμβουλευτική εταιρεία AlixPartners υπολόγισε πως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα χάσουν περίπου 110 δισ. δολάρια σε πωλήσεις φέτος εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, διπλασιάζοντας έτσι προηγούμενη πρόβλεψη της.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing δήλωσε τον προηγούμενο μήνα πως σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή των μονάδων μικρο-ελέγχου κατά 60% για να βοηθήσει στην ανακούφιση των αυτοκίνητο-κατασκευαστών.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι εταιρείες των τσιπ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι προμηθευτές ανταλλακτικών έχουν προειδοποιήσει πως οι προμήθειες τους σε τσιπ θα παραμείνουν περιορισμένες για αυτό το έτος.

Η Tesla αυξάνει τις τιμές των οχημάτων της εξαιτίας της ανόδου των τιμών πρωτογενών υλικών και των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τουίταρε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Μασκ. Η εταιρεία επίσης επέλεξε να αποσύρει ένα feature υποστήριξης της σπονδυλικής στήλης από τις θέσεις των επιβατών στο Model 3 sedan και στο Model Y SUV, αν και ο CEO δήλωσε πως αυτό συνδέεται με την περιορισμένη χρήση του από τους πελάτες.

Άλλοι κατασκευαστές έχουν αφαιρέσει features όπως συστήματα πλοήγησης και καθρέφτες εντοπισμού «τυφλών σημείων», εξαιτίας της έλλειψης των τσιπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider