Στα χέρια της γαλλικής Worldline περνά το 92,5% της Cardlink - Τι έκρινε το deal

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της γαλλικής Worldline περνά το 92,5% της Cardlink - Τι έκρινε το deal
Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για πώληση της Cardlink του ομίλου Quest με την Wordline να ανακοινώνει τελικά την απόκτηση του 92,5% της εταιρείας.

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για πώληση της Cardlink του ομίλου Quest με την Wordline να ανακοινώνει τελικά την απόκτηση του 92,5% της εταιρείας.

Nα υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Όμιλος της Quest εξέταζε το ενδεχόμενο να ρευστοποιήσει την θέση του στην Cardlink με την εταιρεία ωστόσο να ακούγεται ότι συνομιλεί με την ιταλική Nexi. Κατά την προηγούμενη ενημέρωση των αναλυτών μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος του Ομίλου είχε αναφέρει η «Εταιρεία συζητά κυρίως με διεθνείς εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά, αναφορικά με τις δυνατότητες εξέλιξης της Cardlink, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε συμφωνία». Την θέση αυτή είχε επαναλάβει και σε ανακοίνωσή της κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr ωστόσο η συμφωνία προχώρησε με την Worldline την τελευταία στιγμή γιατί, μεταξύ άλλων, το τίμημα ήταν μεγαλύτερο από αυτό που προσέφερε η Nexi.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το β' εξάμηνο και κατόπιν αυτής στο ταμείο της Quest Holdings, η οποία το 65% του συνόλου των μετοχών θα προστεθούν 93 εκατ. ευρώ σε μετρητά ενώ θα εξασφαλιστεί δεκαπενταπλάσια απόδοση με υπεραξία €87 εκατ. περίπου επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

«Η εξαγορά της Cardlink είναι σημαντική εξέλιξη στη στρατηγική ενοποίησης του ομίλου μας στην Ευρώπη, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά μας στους εμπόρους στον ευρωπαϊκό νότο. Χάρη σε αυτή τη συναλλαγή, επωφελούμαστε από ένα ηγετικό δίκτυο υπηρεσιών στην ελληνική αγορά, που λαμβάνει ώθηση από την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η συναλλαγή προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την Worldline τα προσεχή έτη και ισχυρό έδαφος για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της Cardlink στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Worldline, Gilles Grapinet, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Δρυμιώτης θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας διατηρώντας το ποσοστό του (7,5%).

Σημειωτέον ότι ο Όμιλος Quest είχε αποκτήσει στο παρελθόν την Cardlink έναντι ιδίων κεφαλαίων 6,5 εκατ. ευρώ αναλαμβάνοντας με την απόκτηση και συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Η ανοδική πορεία της εταιρείας ενισχύθηκε εν μέσω πανδημίας χάρη στην διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Τα αποτελέσματα της διείσδυσης αυτής μάλιστα, έγιναν ήδη ορατά στα αποτέλεσμα του α' τρίμηνου του 2021 όπου η Cardlink κατέγραψε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 34,6% αλλά και υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας κατά +159%.

Επιπλέον, σε αυτή τη φάση η εταιρεία δεν βαρύνεται πλέον από τις έκτακτες δαπάνες που επέβαλε η συμφωνία (earnout) με τις δύο τράπεζες πελάτες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider