Εγνατία Οδός: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΑΚΤΩΡ, προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγνατία Οδός: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΑΚΤΩΡ, προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός
Το ΣτΕ είπε «όχι» στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. Συνεχίζεται η διαδικασία με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis Projects και Vinci-Μυτιληναίος –ΑΒΑΞ.

Απορρίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, με συνέπεια η διαδικασία για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου να προχωρά κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η θυγατρική της Ελλάκτωρ ζητούσε να δοθεί παράταση ώστε να καταθέσει και αυτή προσφορά, ακόμα και μόνη της δίχως υποχρεωτικά κάποιον εταίρο από τη στιγμή που στην πορεία εγκατάλειψε τον διαγωνισμό ο τότε συνεταίρος Roadis. Ωστόσο, το ΣτΕ φέρεται να μην αποδέχθηκε τις νομικές κινήσεις της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ως εκ τούτου ο διαγωνισμός συνεχίζεται με τις δύο γνωστές συμμετοχές των κοινοπραξιών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects και Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ.

Οι οικονομικές προσφορές είχαν κατατεθεί την 1η Απριλίου, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ (αν και ακούστηκε ότι προχώρησε σε έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων) δεν μπήκε στο οικονομικό «κομμάτι». Πλέον, μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία και να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider