Μπουρλά: Αισιόδοξος ότι η Pfizer θα έχει σύντομα εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε κλασικό καταψύκτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπουρλά: Αισιόδοξος ότι η Pfizer θα έχει σύντομα εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε κλασικό καταψύκτη
H Pfizer εργάζεται πάνω σε μία «νέα εκδοχή» του εμβολίου της για τον κορονοϊό που θα είναι ευκολότερο να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, δήλωσε ο CEO, Albert Bourla στο πλαίσιο διαδικτυακού event του αμερικανικού δικτύου Axios. 

H Pfizer εργάζεται πάνω σε μία «νέα εκδοχή» του εμβολίου της για τον κορονοϊό που θα είναι ευκολότερο να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, δήλωσε ο CEO, Άλμπερτ Μπουρλά στο πλαίσιο διαδικτυακού event του αμερικανικού δικτύου Axios.

Ένα από τα δυσκολότερα σημεία της διανομής των εμβολίων ήταν να διασφαλιστεί ότι τα κέντρα εμβολιασμού, τα φαρμακεία και τα ιατρεία θα έχουν τις σωστές συνθήκες αποθήκευσης που απαιτούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Μπουρλά, τώρα το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου, αλλά η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία νέα, έτοιμη προς χρήση, εκδοχή, η οποία θα μπορεί να αποθηκευτεί έως και έξι μήνες σε κλασικό καταψύκτη.

«Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση, διότι παρέχει τεράστια ευελιξία» στους εργαζόμενους του κλάδου υγείας που διαχειρίζονται το εμβόλιο.

Ο Μπουρλά δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι το νέο σκέυασμα θα έρθει σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider