Σε νέα εποχή το εργοστάσιο του Κατσέλη, τι σηματοδοτεί για την εταιρεία «Το Μάννα–Ν. Τσατσαρωνάκης» η απόκτησή του

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέα εποχή το εργοστάσιο του Κατσέλη, τι σηματοδοτεί για την εταιρεία «Το Μάννα–Ν. Τσατσαρωνάκης» η απόκτησή του
Μετά την απόκτηση του εργοστασίου η εταιρεία «Το Μάννα – Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ» σχεδιάζει μεταξύ άλλων τη διεύρυνση των προϊόντων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της.

Το εργοστάσιο της Nutriart (πρώην Κατσέλης) στις Αχαρνές Αττικής το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και περίπου 8 χρόνια, απέκτησε μέσω πλειστηριασμού η κρητική αρτοβιομηχανία «Το Μάννα – Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ».

Πηγές κοντά στην εταιρεία επισημαίνουν πως είναι νωρίς ακόμα προκειμένου να προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσει, σημειώνουν ωστόσο ότι η κίνηση αυτή θα συνοδευτεί και από διεύρυνση των προϊόντων που αυτή τη στιγμή έχει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία. Επίσης, όπως επισημαίνουν, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου θα χρειαστεί νωρίτερα να γίνουν επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η κρητική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1948 από τον Χαρίτο Τσατσαρωνάκη σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του 2019, είχε κύκλο εργασιών 10,5 εκατ. ευρώ. Παράγει κρητικά παξιμάδια τα οποία εκτός από την Ελλάδα εξάγονται και σε χώρες του εξωτερικό μεταξύ των οποίων σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Από το 2015 πάντως έχει επεκταθεί στην ευρύτερη αγορά αρτοπαρασκευασμάτων.

Μέχρι η σήμερα η εταιρεία διέθετε μία παραγωγική μονάδα περίπου 9.000 τ.μ στον Πλάτανο Κισσάμου Χανίων. Μετά την απόκτηση του εργοστασίου της πτωχευμένης Nutriart, επιφάνειας 23.000 τ.μ., θα αποκτήσει πλέον βάση για την παραγωγή των προϊόντων της και στην Αθήνα, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider