Bank of America: Θα αυξήσει τις ελάχιστες ωριαίες αποδοχές στις ΗΠΑ στα 25 δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bank of America: Θα αυξήσει τις ελάχιστες ωριαίες αποδοχές στις ΗΠΑ στα 25 δολ.
Υποκατάστημα της Bank of America
Η Bank of America ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις ελάχιστες ωριαίες αποδοχές στα 25 δολάρια έως το 2025.

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις ελάχιστες ωριαίες αποδοχές στα 25 δολάρια έως το 2025, που τη βάζει σε τροχιά να ξεπεράσει τις άλλες τράπεζες σε μια περίοδο που παρατηρείται έλλειψη σε εργατικό δυναμικό στις ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός κολοσσός είπε, επίσης, πως απαιτεί από όλους τους προμηθευτές των προϊόντων της στις ΗΠΑ να πληρώνουν τους υπαλλήλους που είναι αφοσιωμένοι στην τράπεζα τουλάχιστον 15 δολάρια την ώρα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ μπαίνει με τη σειρά της, δίπλα στις Amazon.com και McDonald's σε μια λίστα εταιρειών που θα αυξήσουν τους μισθούς για να προσελκύσουν εργαζόμενους καθώς η οικονομία θα ανοίγει ολοένα και πιο πολύ. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 21 σεντς στα 30,17 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Η JPMorgan Chase & Co., η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, τον Ιανουάριο αύξησε τον κατώτατο μισθό σε μεταξύ 16 και 20 δολάρια την ώρα, ανάλογα με το τοπικό κόστος ζωής. Η Wells Fargo πέρυσι αύξησε τις ωριαίες αποδοχές σε μεταξύ 15 και 20 δολάρια, επίσης σε αναλογία με την γεωγραφική περιοχή. Και η Citigroup αύξησε το βασικό μισθό σε 15 δολ. την ώρα το 2019, αν και εκπρόσωπος της τράπεζες ανέφερε ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές στις ΗΠΑ είναι 23,89 δολάρια.

Φώτο: @associated press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider