Διεθνή
18-05-2021 | 15:08

Boom Supersonic: Πτήσεις σε όλο τον κόσμο σε 4 ώρες με 100 ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Boom Supersonic: Πτήσεις σε όλο τον κόσμο σε 4 ώρες με 100 ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μια νέα γενιά start-up εταιρειών εργάζονται πάνω σε υπερηχητικές πτήσεις ζωντανεύοντας το... όνειρο των υπερηχητικών - υπερατλαντικών πτήσεων που «πέθανε» με την απόσυρση της Concorde, πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Αυτή τη φορά, εταιρείες όπως η Boom Supersonic σχεδιάζουν να επαναφέρουν τις «γρήγορες» πτήσεις, χωρίς να συνοδεύονται από το υπέρογκο κόστος και τη μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με το πρότυπο αεροσκάφος XB1.

Σύμφωνα με το CNN Travel, o CEO της Boom Supersonic, Μπλέικ Σκολ, έχει στόχο να βγάλει στον «αέρα» το εμπορικό αεροσκάφος Overture, ταχύτητας Mach 2.2 μέχρι το 2026.

Με περιθώριο εξυπηρέτησης 65 έως 88 επιβατών ανά πτήση, το Overture προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει σε πρώτη φάση 500 υπερατλαντικές πτήσεις, επωφελούμενο από τις ταχύτητες επιπέδου Mach-2.2, επίπεδο που υπολογίζεται σε δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με την ταχύτητα των εμπορικών αεροσκαφών σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως ένα ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο θα διαρκεί περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά, με τιμές που θα κυμαίνονται κοντά στα σημερινά επίπεδα της business class - σε αντίθεση με την Concorde, η οποία τη δεκαετία του ΄90 χρέωνε περί τα 12.000 δολάρια για ένα ταξίδι μετ'επιστροφής ή περί τα 20.000 δολάρια σε σημερινή αξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon προχωρά στην αγορά 11 αεροπλάνων για να εξυπηρετεί τις παραγγελίες των πελατών της