Ελλάδα
18-05-2021 | 10:24

Autohellas: Θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Aegean

Newsroom
Μοιράσου το
Autohellas: Θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Aegean
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean θα συμμετάσχει η Autohellas, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η Autohellas θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν στο ποσοστό που κατέχει στην Aegean 11,836%, συνολικής αξίας €7.101.685,73, προκειμένου να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Aegean.

Παράλληλα, το δ.σ. της Autohellas αποφάσισε:

-να διατηρήσει η Εταιρεία το παραπάνω ποσοστό συμμετοχής της στην Aegean για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών κατ' ελάχιστο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

-να ασκήσει το παρεχόμενο δικαίωμα προεγγραφής για την κάλυψη τυχόν αδιάθετων μετοχών έως ποσοστού 3,33%, που αντιστοιχεί σε συνολική αξία έως €2.000.000.

Σε συνέχεια δε των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean και της σχετικής από 14.5.2021 ανακοίνωσης της τελευταίας, σύμφωνα με τις οποίες η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε €3,20 ανά μετοχή, ήτοι εντός του προβλεπόμενου σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας πλαισίου, η Εταιρεία θα προβεί στην εκτέλεση των ανωτέρω αποφάσεων κατά τις καθοριζόμενες από την Aegean διαδικασία και προθεσμίες και ειδικότερα στην άσκηση του δικαιώματος προτίμησης επί 2.219.276 νέων μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: «Kλειδωμένη» η ΑMK με τους μεγαλομετόχους να βάζουν τα 50 από τα 60 εκατ. ευρώ

Aegean: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ - Στα 3,20 ευρώ η τιμή διάθεσης