Ελλάδα
13-05-2021 | 17:55

Captain Weng Lin: Ο ΟΛΠ είναι πηγή ευημερίας και πύλη προς στην Ευρώπη

Newsroom
Μοιράσου το
Weng Lin Cosco
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην τεράστια σημασία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και την ευημερία που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο Captain Weng Lin αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. 

Ο Captain Weng Lin μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη και κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπείρου. Υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή η Cosco αναγνώρισε τη στρατηγική σημασία του λιμανιού το οποίο προσφέρεται επίσης εξ αιτίας της εγγύτητας με την διώρυγα του Σουέζ και τόνισε ότι σαν παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη πίστεψε ακράδαντα στην αξία του από το 2009.

Σήμερα το λιμάνι έχει συνδυάσει όλες τις δραστηριότητες και τα μέσα της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες logistics. Τα τελευταία χρόνια μέσω της διανομής κερδών και την αύξηση στον όγκο των παρεχομένων υπηρεσιών συμβάλλει δραστικά στην κοινωνική ευημερία, δημιουργώντας ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Αναφερόμενος στο πως βλέπει την εξέλιξη του ΟΛΠ στο μέλλον, ο Captain Weng Lin υπενθύμισε ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και στα οποία ο Οργανισμός παραμένει απόλυτα προσηλωμένος. Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια για τη δημιουργία νέων, βελτιωμένων εγκαταστάσεων. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι επενδύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. 

Για να καταδείξει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, ο Captain Weng Lin ανέφερε ότι ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά λιμάνια αντιμετώπισαν προβλήματα με καθυστερήσεις,  ο Πειραιάς λειτούργησε καθ’ όλη την πανδημία υποδειγματικά. Ερωτώμενος για τη συμβολή του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη του λιμανιού ο Captain Weng Lin τόνισε ότι για την Cosco η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο πραγματοποιείται επιτυχώς τα τελευταία χρόνια.

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα έχουν προσδώσει μέγιστη αποδοχή του λιμανιού από τις αγορές, όχι απλά ως τοπική είσοδο, αλλά ως πύλη προς όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια  ευχαρίστησε την eλληνική κυβέρνηση για τον σθεναρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι και ο ΟΛΠ εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρό πρωτόκολλο για τα μέτρα  προστασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.