Διεθνή
11-05-2021 | 15:34

Οι 51 σε 100 εταιρείες του S&P μείωσαν τους μισθούς των υπαλλήλων κι εκτόξευσαν τις αποδοχές των CEO

Newsroom
Μοιράσου το
Οι 51 σε 100 εταιρείες του S&P μείωσαν τους μισθούς των υπαλλήλων κι εκτόξευσαν τις αποδοχές των CEO
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πάνω από τις μισές εκ των 100 εταιρειών με τους χαμηλότερους μέσους μισθούς στον S& 500 εκτόξευσαν τους μισθούς των CEO τους αλλάζοντας τους όρους αξιολόγησης των επιδόσεων των executives κατά την διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Reuters.

H έκθεση από το Institute for Policy Studies αναφέρει πως 51 από τις 100 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Coca-Cola, της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων Carnival και της επιχείρησης στο χώρο της εστίασης Yum Brands, μείωσαν τις μέσες αποδοχές κατά 2% στα 28.187 δολάρια κατά μέσο όρο στο 2020 σε σύγκριση με το 2019, ενώ οι μέσες αποδοχές των CEO αυξήθηκαν 29% στα 15,3 εκατ. δολάρια.

Τα ευρήματα αυτά προσφέρουν επιχειρήματα στους επενδυτές στις ετήσιες συναντήσεις των μετόχων των εταιρειών, που αντιτίθενται στις αυξήσεις των μισθών των στελεχών. Ολοένα περισσότερες εταιρείες φέτος, αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από μετόχους, ενάντια στις αμοιβές των CEO.

Οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση αύξησαν τους μισθούς των executives μειώνοντας τους στόχους των επιδόσεων τους, δίνοντας μπόνους, έκτακτες διανομές μερισμάτων κ.α.

Εκπρόσωπος της Carnival έγραψε σε ένα mail πως ο CEO Άρνολντ Ντόναλντ δεν έλαβε κανένα χρηματικό μπόνους το 2020 και η συνολική αποζημίωση την προηγούμενη χρονιά ήταν μειωμένη κατά 29% συγκριτικά με το 2019. 

Εκπρόσωπος της Coca-Cola σχολίασε πως περίπου 1.000 εργαζόμενοι έλαβαν ειδικά μπόνους, μαζί με τα στελέχη. 

Δεν μπορούμε να βασιστούμε στα ΔΣ των εταιρειών να λύσουν το πρόβλημα των υπερβολικών αποδοχών των CEO», δήλωσε η Σάρα Άντερσον, εκ των συντακτών της έκθεσης. Προσέθεσε, πως οι εταιρείες με τις μεγαλύτερες αναλογίες στις αμοιβές CEO και εργαζομένων θα έπρεπε να φορολογούνται περισσότερο.

Η αναλογική σχέση των αμοιβών CEO-εργαζομένων για τις 51 εταιρείες στην έρευνα είναι 830 προς 1.

Η Yum Brands προώθησε επιλεκτικές προσαρμογές στα προγράμματα των μπόνους, καταλήγοντας να δίνει 1,4 εκατομμύρια σε μπόνους στον CEO Ντέιβιντ Γκίμπς, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε λάβει. Επίσης, έλαβε διανομή μερίσματος 882.127 δολαρίων, για ένα σύνολο 14,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε αποδοχές του 2020.

Το ΔΣ της εταιρείας δήλωσε πως η αύξηση στην αμοιβή ήταν σωστή, δεδομένου ότι ο Γκίμπς και άλλα στελέχη βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η επιχείρηση και να βγει από την πανδημία επιτυχώς.

Σε μια ανακοίνωση της, η Yum Brands είπε ο Γκίμπς παραιτήθηκε από τις βασικές του αποδοχές και τον χρησιμοποίησε για να χρηματοδοτήσει τα μπόνους 1.000 δολαρίων μιας φοράς, για περίπου 1.200 γενικούς διευθυντές καταστημάτων. Η εταιρεία επίσης απένειμε ειδικά μπόνους σε εργαζόμενους σε εστιατόρια της διεθνώς.

Ο μέσος εργαζόμενος της Yum Brands σε ένα KFC, σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, λαμβάνει συνολικά 11.377 δολάρια.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.