Ελλάδα
22-04-2021 | 10:50

Δωρεάν online ενότητες για ψηφιακές δεξιότητες από το E-Learning του ΕΚΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Δωρεάν online ενότητες για ψηφιακές δεξιότητες από το E-Learning του ΕΚΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με αυτό τον τρόπο στηρίζει τη δράση  ‘’Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών’’ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  με στόχο να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας για νέες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από αυτό το χώρο και να ενισχυθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Οι θεματικές ενότητες που προσφέρονται δωρεάν φιλοξενούνται στη σελίδα https://elearningekpa.gr/freecourses1  και αφορούν στα παρακάτω πεδία:

  • Η Χρήση της Πληροφορικής ως Εργαλείο για τη Διεκπεραίωση Καθημερινών Εργασιών.  Windows και Internet - (Διδακτικές Ενότητες: 3, Διάρκεια: 1 μήνας)
  • Σχεδιασμός και Υλοποίηση Website για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) - (Διδακτικές Ενότητες: 6, Διάρκεια: 1 μήνας)
  • Περιγραφή και Εισαγωγική Ανάλυση της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης – (Διδακτικές Ενότητες: 5 - Διάρκεια: 1 μήνας)
  • Bάσεις Δεδομένων με SQL – (Διδακτικές Ενότητες: 4 - Διάρκεια: 1 μήνας)
  • Social Media-Linkedin & Instagram – (Διδακτικές Ενότητες: 2 - Διάρκεια: 2 εβδομάδες)
  • Εισαγωγή στο Ethical Ηacking & Cyber Security – (Διδακτικές Ενότητες: 3 - Διάρκεια: 1 μήνας)
  • Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα – (Διδακτικές Ενότητες: 3 - Διάρκεια: 1 μήνας)

Τις ενότητες μπορούν να παρακολουθήσουν απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή/και απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή ΤΕΙ. Πρόκειται για θεματικές ενότητες που έχουν στόχο να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες του συμμετέχοντα ως απλού χρήστη, ως στελέχους επιχείρησης, ως αυτοαπασχολούμενου ή ως εργοδότη.

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι πλούσιο σε παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης, οπτικοακουστικό υλικό και πρόσθετη βιβλιογραφία. Παρουσιάζεται με τρόπο που βοηθά το συμμετέχοντα να μελετήσει βηματικά, να κατανοήσει και να εμπεδώσει την ύλη που παρουσιάζεται. Πρόκειται για σύγχρονο υλικό που έχει σχεδιαστεί από καταξιωμένους επιστήμονες και έμπειρους συγγραφείς στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενηλίκων.

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει 400 προγράμματα στην ελληνική γλώσσα (https://elearningekpa.gr ) και πάνω από 40 στην αγγλική γλώσσα (https://elearninguoa.org ), με περισσότερους από 100 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί περισσότερα από 100.000 άτομα .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.