Αυξημένα κέρδη και έσοδα για την Procter & Gamble, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένα κέρδη και έσοδα για την Procter & Gamble, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η Procter & Gamble, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι καταναλωτές διατήρησαν τις αγοραστικές τάσεις της πανδημίας.

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε η Procter & Gamble, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι καταναλωτές διατήρησαν τις αγοραστικές τάσεις της πανδημίας, αυξάνοντας τη ζήτηση για προϊόντα καθαρισμού και ξεκινώντας ξανά τις αγορές προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς.

Ειδικότερα, το τρίτο τρίμηνο χρήσης, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,12 δολάρια πέρυσι και 1,19 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Factset. Συνολικά, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,27 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 2,92 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 18,11 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 17,96 δισ. δολάρια, με τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2020 να έχουν διαμορφωθεί στα 17,21 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης του 2021, προβλέποντας ανάπτυξη 5% με 6% στις πωλήσεις και 8% με 10% στα προσαρμοσμένα κέρδη.

Επίσης, η P&G ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα εφαρμόσει αυξήσεις τιμών σε κάποια προϊόντα βρεφικής και γυναικείας φροντίδας, και ακράτειας ενηλίκων στις ΗΠΑ, προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος των εμπορευμάτων. Σύμφωνα με την εταιρείας, οι αυξήσεις ποικίλλουν ανάλογα με το προϊόν, ωστόσο θα κυμαίνονται σε μεσαία έως υψηλά μονοψήφια ποσοστά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider