Bloomberg: «Πωλητήριο» στα εταιρικά ακίνητα το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: «Πωλητήριο» στα εταιρικά ακίνητα το 2020
Εταιρείες σε ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Ασία πούλησαν εταιρικά ακίνητα συνολικής αξίας 27 δισ. ευρώ, μέσα στο 2020, παρότι η γενικότερη αγορά real estate είχε αρνητικό πρόσημο, την ίδια περίοδο. 

Να ρευστοποιήσουν τα ακίνητα τους «τρέχουν» οι εταιρείες, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν τους ισολογισμούς τους, μετά το πλήγμα της πανδημίας τους κορονοϊού. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, εταιρείες σε ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Ασία πούλησαν εταιρικά ακίνητα συνολικής αξίας 27 δισ. ευρώ, μέσα στο 2020, παρότι η γενικότερη αγορά real estate είχε αρνητικό πρόσημο, την ίδια περίοδο. 

Όπως αναφέρεται, οι εταιρείες στράφηκαν στην πώληση ακινήτων για να ενισχύσουν τη ρευστότητα που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν τα «μετά την πανδημία» επιχειρηματικά τους πλάνα, ενώ σημαντικός παράγοντας ήταν και η τηλεργασία, καθώς πλήθος εταιρειών είδαν ότι μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, με την εργασία από το σπίτι. 

insider

Συγκεκριμένα, λίγο περισσότερο από το 1/3 των πωλήσεων ήταν χώροι γραφείων, με ποσοστό αύξησης 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Την ώρα που στοιχεία της Real Capital Analytics δείχνουν πως η εμπορική αγορά ακινήτων κατέγραψε πτώση της τάξεως του 27% στην Ευρώπη, το 2020. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider