Ελλάδα
12-04-2021 | 08:55

ΔΕΗ: Υπογραφή συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης απαιτήσεων άνω των 90 ημερών

Newsroom
Μοιράσου το
ΔΕΗ: Υπογραφή συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης απαιτήσεων άνω των 90 ημερών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην υπογραφή των συμβάσεων για το πρόγραμμα τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών, ποσού μέχρι 325 εκατ. ευρώ, προέβη στις 9 Απριλίου η ΔΕΗ

Το Πρόγραμμα είναι χωρίς αναγωγή στη ΔΕΗ Α.Ε. και καλύπτεται από ένα χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις ενεργών ή μη πελατών, με μία ή περισσότερες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών. Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών, συμπεριλαμβανόμενης μιας περιόδου 2 ετών όπου λειτουργεί ως ανακυκλούμενο (revolving period) και μίας περιόδου 3 ετών όπου θα αποπληρωθεί από το προϊόν των εισπράξεων από τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Διαχειριστής (Servicer) στη συναλλαγή είναι η ΔΕΗ Α.Ε., ενώ η Qualco Α.Ε. θα ενεργεί ως Sub-Servicer. Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Deutsche Bank, με επενδυτές την Carval Investors, την Deutsche Bank AG και υπό διαχείριση κεφάλαια της PIMCO. Εκδότης στη συναλλαγή θα είναι η PPC Zeus DAC.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά το χρηματοδοτικό κλείσιμο (financial close) του Προγράμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.