Σε 15 μέρες κληρώνει για την επανεκκίνηση της Πίτσος από την Pyramis

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε 15 μέρες κληρώνει για την επανεκκίνηση της Πίτσος από την Pyramis
Μπορεί οι μηχανές της Πίτσος να σίγησαν χθες μετά από 150 χρόνια ωστόσο οι ελπίδες για την επανεκκίνηση του εργοστασίου και για την διατήρηση των 200 θέσεων εργασίας δεν έχουν χαθεί, χάρη στην απόφαση της Pyramis να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Μπορεί οι μηχανές της Πίτσος να σίγησαν χθες μετά από 150 χρόνια ωστόσο οι ελπίδες για την επανεκκίνηση του εργοστασίου και για την διατήρηση των 200 θέσεων εργασίας δεν έχουν χαθεί, χάρη στην απόφαση της Pyramis να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα, αξιοποιώντας μάλιστα τον εξοπλισμό αλλά και την τεχνογνωσία των πρώην εργαζομένων της BSH.

Η εταιρεία η οποία είχε καταθέσει πρόταση στην γερμανική Bosch Siemens Hausegerate (BSH) έλαβε προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου να αναδιατυπώσει συγκεκριμένα σημεία που δεν έγιναν δεκτά από τους Γερμανούς.

Πέρα από την όποια εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους Γερμανούς βέβαια, όπως ανέφερε ο Έλληνας επιχειρηματίας, Νικόλας Μπακατσέλος στο insider.gr η επένδυση της Pyramis για την δημιουργία εργοστασίου στην Αττική έχει ήδη παρθεί. «Εμείς θα προχωρήσουμε στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών με ή χωρίς τον εξοπλισμό της Pitsos. Το σίγουρο είναι ότι θα αξιοποιήσουμε το “know how” του πρώην προσωπικού του εργοστασίου». Αυτός είναι και ο λόγος, όπως εξηγεί, που η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε προσλήψεις παλιών εργαζομένων της Πίτσος, οι οποίοι θα αναλάβουν και το στήσιμο του νέου εργοστασίου στην Αττική. Όταν η επένδυση προχωρήσει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, σχεδιάζει να προβεί και σε προσλήψεις εργαζομένων από την παραγωγή. Στην περίπτωση δε που η συμφωνία ευδοκιμήσει και χάρη στις οικονομίες κλίμακος που θα επιτευχθούν η έναρξη της παραγωγής κουζινών στη χώρα μας θα προχωρήσει άμεσα.

«Στόχος μας είναι να περάσουμε από την αγορά σε μεταπώληση σε παραγωγή προς πώληση και φυσικά μέσω της νέας μονάδας να εξυπηρετούμε πέρα από την αγορά της Ελλάδας και αγορές του εξωτερικού» αναφέρει χαρακτηριστικά για την επένδυση το ύψος της οποίας με βάση την αρχική πρόταση έφτανε τα 8 εκατ. ευρώ. Άλλωστε όπως διευκρινίζει «η Πυραμίδα ήδη εξάγει το 97% της παραγωγής της».

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία του κ. Νικόλαου Μπακατσέλου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται στο τομέα παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο και φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας.

Επενδύοντας σταθερά τα τελευταία χρόνια άνω των 3 εκατ. ευρώ ετησίως, η Πυραμίς Μεταλλουργία έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1.600.000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Η εξαγωγική δραστηριότητα της Πυραμίς καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της, με εξαγωγές σε 5 ηπείρους και 65 χώρες. Παράλληλα έχει και θυγατρικές σε 9 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο κύκλος εργασιών της για το 2020 ανήλθε σε 55 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider