Επιχειρήσεις
31-03-2021 | 17:41

Συμφωνία εξυγίανσης για την Γ.Ε. Δημητρίου - Στρατηγικός επενδυτής η Quest

Newsroom
Μοιράσου το
Συμφωνία εξυγίανσης για την Γ.Ε. Δημητρίου - Στρατηγικός επενδυτής η Quest
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συμφωνία εξυγίανσης με την πλειοψηφία των πιστωτών της, μεταξύ των οποίων και με εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικό δανεισμό, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους σημαντικότερους προμηθευτές της και τους εργαζομένους της, υπέγραψε στις 30/3/2021 η Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΕ. Στη Συμφωνία συμβάλλεται ως στρατηγικός επενδυτής η εταιρεία «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία». 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Συμφωνία επετεύχθη μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους πιστωτές της Εταιρείας προκειμένου αυτή να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της να διατηρήσει τις θέσεις του προσωπικού της να καταστεί βιώσιμη και να εξακολουθήσει τη δραστηριότητά της, διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών και κυρίως αυτή του κλιματισμού. Με τη Συμφωνία Εξυγίανσης επιδιώκεται η αναδιάρθρωση των οφειλών της Εταιρείας, οι οποίες την 31η Δεκεμβρίου 2020 ανέρχονταν σε 48.837.414,17 ευρώ. Η

Σήμερα, η Γ.Ε. Δημητρίου υπέβαλε αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4738/2020, προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αιτήσεως ορίσθηκε η 26η Μαΐου 2021.

Σημειώνεται πως η πραγματοποίηση της Συμφωνίας τελεί υπό την προϋπόθεση της επικύρωσής της από το αρμόδιο δικαστήριο. Υπό την προϋπόθεση αυτή, η οποία είναι βασικός όρος της Συμφωνίας, τελεί και η είσοδος του Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο, κατόπιν αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.