Πώς η πανδημία επηρέασε παγκοσμίως τις πωλήσεις σε σοκολατάκια Leonidas

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς η πανδημία επηρέασε παγκοσμίως τις πωλήσεις σε σοκολατάκια Leonidas
Τι λέει ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνο-βελγικής εταιρείας, Philippe de Selliers, στο insider.gr.

Η πανδημία του κορονοϊού και η μειωμένη κίνηση τουριστών μέσα στο 2020, έπληξε και τις πωλήσεις σε σοκολατάκια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνο-βελγικής εταιρείας Leonidas που διαθέτει περίπου 1300 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, Philippe de Selliers, μιλώντας στο insider.gr σημειώνει πως ο τζίρος για το οικονομικό έτος από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, υπολογίζεται πως θα είναι μειωμένος κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο ίδιος λέει πάντως ότι δεν ισχύουν όσα ανέφερε πρόσφατα σε δημοσίευμά της βελγική εφημερίδα σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζονται «λουκέτα» σε καταστήματα της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολλά από τα καταστήματα της εταιρείας παγκοσμίως, βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθώς και σε αεροδρόμια με τους ταξιδιώτες να κάνουν προ πανδημίας αρκετές αγορές. Εξαιτίας της χαμηλής τουριστικής κίνησης τα συγκεκριμένα καταστήματα είδαν σημαντικά μειωμένες πωλήσεις, ενώ τη μεγαλύτερη πίεση δέχθηκαν τα 20-30 καταστήματα σε τουριστικές περιοχές του Βελγίου. Σημειώνεται επίσης ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρείας αποτελούν μόλις το 2% του συνόλου.

Σύμφωνα με τον Philippe de Selliers, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις τέσσερις αγορές για τις οποίες σχεδιάζεται να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη το επόμενο διάστημα μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων. Άλλωστε όταν η κατάσταση με την πανδημία θα αρχίσει να βελτιώνεται, ο διευθύνων σύμβουλος της Leonidas εκτιμά πως οι τουρίστες θα αρχίσουν σιγά σιγά να επιστρέφουν στους τουριστικούς προορισμούς και οι πωλήσεις παγκοσμίως θα επανέρχονται.

*Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider