UBS: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €3 δισ. στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €3 δισ. στη Γαλλία
Γάλλοι εισαγγελείς και δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι η UBS Group πρέπει να κληθεί να πληρώσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ - 33% λιγότερο από την αρχική απόφαση - για φερόμενη βοήθεια στους Γάλλους πελάτες να αποκρύψουν χρήματα από τις φορολογικές αρχές του έθνους.

Γάλλοι εισαγγελείς και δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι η UBS Group πρέπει να κληθεί να πληρώσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ - 33% λιγότερο από την αρχική απόφαση - για φερόμενη βοήθεια στους Γάλλους πελάτες να αποκρύψουν χρήματα από τις φορολογικές αρχές του έθνους.

Ο εισαγγελέας Serge Roques ζήτησε από το Εφετείο του Παρισιού να επιβάλει πρόστιμο ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην UBS, αναγνωρίζοντας τα όρια που έθεσαν οι πρόσφατες οδηγίες του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας. Το γαλλικό κράτος, το οποίο είναι ο ενάγων στην υπόθεση, ζητά επίσης 1 δισεκατομμύριο ευρώ αποζημίωση από την τράπεζα, επιπλέον τυχόν κυρώσεων που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο.

Το αίτημα ελήφθη ως μέρος της έφεσης της εταιρείας κατά της απόφασης του Φεβρουαρίου 2019, η οποία υποχρεώνει την καταβολή προστίμων και βλαβών 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ήταν ενδεικτικό της γαλλικής καταστολής της φοροδιαφυγής που επικεντρώθηκε σε μεγάλες τράπεζες από την HSBC Holdings Plc έως την Credit Suisse Group AG, με τους ερευνητές να εκτιμούν ότι ενθάρρυναν τέτοια συμπεριφορά από τους πολίτες της.

«Για γεγονότα εξαιρετικού μεγέθους, είναι απαραίτητο να επιβληθεί έκτακτο πρόστιμο», δήλωσε ο Roques τη Δευτέρα στη λήξη της ακρόασης της υπόθεσης που ξεκίνησε νωρίτερα τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider