O Leon Black εγκαταλείπει απρόσμενα νωρίς την Apollo μετά το σκάνδαλο Epstein

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Leon Black εγκαταλείπει απρόσμενα νωρίς την Apollo μετά το σκάνδαλο Epstein
Ο Leon Black, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Apollo Global Management, αποχωρεί από Πρόεδρος του επενδυτικού γίγαντα σε μια απρόσμενη κίνηση που είναι η τελευταία στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης της διοίκησης που ξεκίνησε με την αποκάλυψη των δεσμών του με τον χρηματιστή Epstein.

Ο Leon Black, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Apollo Global Management, αποχωρεί από Πρόεδρος του επενδυτικού γίγαντα σε μια απρόσμενη κίνηση που είναι η τελευταία στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης της διοίκησης που ξεκίνησε με την αποκάλυψη των δεσμών του με τον χρηματιστή Epstein.

Τον τίτλο του CEO ανέλαβε ο συνιδρυτής Marc Rowan, σε μια μετάβαση που η εταιρεία της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο και είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα πριν την 31η Ιουλίου, στα 70ά γενέθλια του Black. Ο Black θα παρέμενε πρόεδρος αλλά παραδίδει τον ρόλο στον πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ Jay Clayton.

Ο Black επικαλέστηκε ζητήματα υγείας του ιδίου και την απόφαση ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Η κίνηση είναι η τελευταία από μια σειρά αλλαγών που πραγματοποίησε η εταιρεία πριν την ολοκλήρωση του ανεξάρτητου ελέγχου για τις σχέσεις που είχαν ο Black με τον Epstein. Ο έλεγχος της δικηγορικής εταιρείας Dechert αποκάλυψε ότι ο Black πλήρωσε τον Epstein 158 εκατ. δολάρια για φορολογικές και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, ήτοι πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν γίνει γνωστά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider