Η ιταλική Generali εξετάζει εξαγορά 2 δισ. ευρώ στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ιταλική Generali εξετάζει εξαγορά 2 δισ. ευρώ στη Ρωσία
Εξαγορά αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Ρωσία, εξετάζει η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Generali, αν και οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Εξαγορά αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Ρωσία, εξετάζει η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Generali, αν και οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, δήλωσε στο Reutres πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Philippe Donnet, στην Επιτροπή Επενδύσεων, ως πιθανοί στόχοι αναφέρονται οι ασφαλιστικές VTB Insurance, Rosgosstrakh και RESO-Garantia. Από την πλευρά της η Επιτροπή εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χώρα και ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Generali αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Σημειώνεται πως ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στη Ρωσία, μέσω ενός ποσοστού 38,5%, το οποίο κατέχει από το 2013, σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές της Ρωσίας, την Ingosstrakh.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, η οποία δημοσίευσε πρώτη την είδηση, η Generali αναζητά μια εταιρεία που δραστηριοποιείται όχι στον κλάδο της ζωής, και η RESO-Garantia φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider