Επιχειρήσεις
16-03-2021 | 10:40

Motor Oil: Με απόδοση 1,9% - 2,3% το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ – Ξεκινά αύριο η δημόσια προσφορά

Motor Oil: Με απόδοση 1,9% - 2,3% το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ – Ξεκινά αύριο η δημόσια προσφορά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μεταξύ 1,9% και 2,3% ορίστηκε το εύρος απόδοσης για το ομόλογο ύψους έως 200 εκατ. ευρώ της Motor Oil. Όπως αναφερόταν στο ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η δημόσια προσφορά ξεκινά την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 19 Μαρτίου.  

Η διάρκεια του κοινού ομολογιακού δανείου είναι 7 έτη, ενώ διαιρείται σε έως 200.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες με ονομαστική αξία εκάστης 1.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, από τα 200 εκατ. που στοχεύει να αντλήσει η Motor Oil, τα 137 εκατ. προορίζονται για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας (New Naphtha Treatment Complex) στα διυλιστήρια Κορίνθου. 

Το νέο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή, με στόχο να «μετατοπισθεί» μέρος της παραγωγής των διυλιστηρίων από προϊόντα με μικρότερο περιθώριο (κατά κύριο λόγο νάφθα) σε βενζίνη υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και κηροζίνης και υδρογόνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ, έχοντας απορροφήσει 10 εκατ. το 2019 και περίπου 110 εκατ. το 2020. 

Από τα υπόλοιπα κεφάλαια του ΚΟΔ, 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κατά την κρίση της Διοίκησης της Εταιρείας και  ανάλογα με την εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου και τις ανάγκες χρηματοδότησης των επιμέρους έργων. Επίσης, 39,4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, 3,6 εκατ. θα αξιοποιηθούν για να καλυφθούν οι δαπάνες της έκδοσης. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.