Motor Oil: Στο νέο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας και στις ΑΠΕ τα έσοδα από το ομόλογο των 200 εκατ. 

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motor Oil: Στο νέο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας και στις ΑΠΕ τα έσοδα από το ομόλογο των 200 εκατ. 
Στη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας (New Naphtha Treatment Complex) στα διυλιστήρια Κορίνθου θα κατευθυνθούν τα 137 εκατ. , από τα 200 εκατ. ευρώ.

Στη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας (New Naphtha Treatment Complex) στα διυλιστήρια Κορίνθου θα κατευθυνθούν τα 137 εκατ. ευρώ, από τα 200 εκατ. που στοχεύει να αντλήσει η Motor Oil με το νέο κοινό ομολογιακό δάνειο, όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της έκδοσης.

Επίσης, 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κατά την κρίση της Διοίκησης της Εταιρείας και ανάλογα με την εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου και τις ανάγκες χρηματοδότησης των επιμέρους έργων. Από τα υπόλοιπα κεφάλαια, 39,4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, ενώ τα 3,6 εκατ. θα καλύψουν τις δαπάνες της έκδοσης.

Το νέο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ, έχοντας απορροφήσει 10 εκατ. το 2019 και περίπου 110 εκατ. το 2020. Το υπολειπόμενο κεφάλαιο της επένδυσης στο νέο συγκρότημα, το οποίο δεν θα χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια ως ανωτέρω, δηλαδή ποσό περίπου 53 εκατ. θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια ή/και πρόσθετο δανεισμό της εταιρείας.

Όπως έχει γνωστοποιήσει η Motor Oil τον Μάιο του 2019, όταν ανακοίνωσε την επένδυση, στόχος είναι να «μετατοπισθεί» μέρος της παραγωγής των διυλιστηρίων από προϊόντα με μικρότερο περιθώριο (κατά κύριο λόγο νάφθα) σε βενζίνη υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και κηροζίνης και υδρογόνου. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του συγκροτήματος αναμένεται να είναι περίπου 1.000 χιλ. μετρικοί τόνοι.

Το ΚΟΔ θα ανέλθει σε ποσό έως 200 εκατ., με ελάχιστο ποσό τα 170 εκατ. Οι ομολογίες με διάρκεια επτά έτη, θα έχουν ονομαστική αξία 1.000 ευρώ έκαστη, με δικαίωμα της εκδότριας εταιρείας, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, να εξοφλεί πρόωρα το κεφάλαιο των ομολογιών, μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης της 6ης περιόδου εκτοκισμού και εφεξής στη λήξη κάθε περιόδου εκτοκισμού. Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος ΚΟΔ, οι προσφερόμενες Ομολογίες θα έχουν σταθερό επιτόκιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαρτίου. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., με την έναρξη διαπραγμάτευσης να αναμένεται στις 24 Μαρτίου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider