BAT: Eπενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BAT: Eπενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας
Eπενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ με άξονα την υψηλή τεχνολογία ανακοίνωσε η British American Tobacco.

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ με άξονα την υψηλή τεχνολογία ανακοίνωσε η British American Tobacco ενώ με τη συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα είναι σημαντική χώρα για εμάς. Εδώ αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ένα cluster με την Ελλάδα να ηγείται τεσσάρων χωρών και να στήσουμε ένα διαμετακομιστικό κέντρο το οποίο μελλοντικά θα επεκτείνουμε» δήλωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης η Πρόεδρος της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, κ. Roberta Palazzetti, εξηγώντας γιατί η εταιρεία δρομολογεί επενδύσεις στη χώρα μας. Σημειώνεται εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα. Μεταξύ άλλων η Palazzetti επεσήμανε ότι «οι καινοτομίες που φέρνει η ΒAT στην ελληνική αγορά έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα Καλύτερο Αύριο. Είναι σημαντικό οι διεθνείς Όμιλοι να συμβάλλουμε στις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη και στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε με επενδυτικές κινήσεις που βασίζονται στις έννοιες της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, που μίλησε στη διάρκεια της εκδήλωσης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τόνισε: «Με σύστημα και μεθοδικότητα, η ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνει ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις που συμβάλλει στην ανάπτυξη. Χαιρετίζουμε την επένδυση της BAT, τη θεωρούμε ψήφο εμπιστοσύνης τόσο προς την ελληνική οικονομία όσο και προς το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλει 3,2 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα. H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Η εταιρεία επίσης στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση. Παράλληλα με τις νέες θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις, όπως επισημάνθηκε, θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο και για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η British American Tobacco όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επέλεξε τη χώρα μας ως μία από τις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς για την ανάπτυξη των προϊόντων του Ομίλου glο Hyper με θέρμανση αντί για καύση καπνού. Το glo hyper είναι το τελευταίο μοντέλο του προϊόντος θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε πριν από αρκετά χρόνια στην Ιαπωνία, ενώ το προϊόν ήρθε στην Ελλάδα το 2018.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Vitalii Kochenko σημείωσε ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή δεδομένου ότι βασικό στοιχείο του glo Hyper είναι η τεχνολογία και η καινοτομία. Οι ενήλικοι καταναλωτές που επιλέγουν να μην διακόψουν το κάπνισμα, έχουν στη διάθεσή τους μια εναλλακτική που συνδυάζει ένα σύστημα θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας με ένα νέο και καινοτόμο σχήμα ράβδων καπνού».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η BAT έχει ως στόχο 50 εκατομμύρια ενήλικοι καπνιστές μέχρι το 2030 να στραφούν στα προϊόντα Νέων Κατηγοριών, με έσοδα τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων λιρών από τα προϊόντα αυτά έως το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider