Ελλάδα
25-02-2021 | 14:31

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπογραφή σύμβασης 30 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο Θεσσαλονίκης

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Υπογραφή σύμβασης 30 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο Θεσσαλονίκης

Ένα ακόμα έργο έβαλε στο «πλούσιο» χαρτοφυλάκιο συμβάσεων ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που σχετίζεται με τον τομέα του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση και του αντίστοιχου έργο για λογαριασμό του ΟΑΣΑ στην Αθήνα, γεγονός που την καθιστά κυρίαρχη στην αγορά Αυτόματων Συστημάτων Συλλογής Κομίστρου.

Ειδικότερα, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική, και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)».

Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (70%) – Indigital (15%) – AMCO (15%). O συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται για την 8η Μαρτίου 2021.

Το έργο αφορά στον πλήρη ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Φορέα Λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, κατά τα πρότυπα καλών πρακτικών άλλων συγκοινωνιακών φορέων στην Ευρώπη. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και Φορέας Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευαστική περίοδο (12 μήνες) και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης λειτουργίας για πέντε (5) έτη από την ολοκλήρωση, ενώ η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα της επέκτασης της περιόδου συντήρησης και υποστήριξης λειτουργίας για άλλα πέντε (5) έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.