Επιπλέον 1 δισ. για πράσινες επενδύσεις στην Breakthrough Energy Ventures

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιπλέον 1 δισ. για πράσινες επενδύσεις στην Breakthrough Energy Ventures
Η καθαρή τεχνολογία άρχισε να "ανθίζει" μεταξύ του 2006 και του 2011.

Η Breakthrough Energy Ventures (BEV), ο όμιλο με τις πράσινες δραστηριότητες του οποίου επικεφαλής είναι ο Bill Gates απέκτησε έξι νέους επενδυτές προσθέτοντας άλλο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για επενδύσεις σε νεοσύστατες εταιρείες οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η Abigail Johnson, διευθύνουσα σύμβουλος της Fidelity Investments, και ο ιδρυτής της Shopify Inc. Tobias Lütke έχουν ενταχθεί ως νέοι επενδυτές στο Breakthrough Energy Ventures, το ταμείο καθαρής τεχνολογίας του Gates.

H BEV ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2016 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες εταιρειών που εργάζονται σε τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών. Σε πρώτη φάση συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και υποστήριξε 45 νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, από μπαταρίες έως λιπάσματα χαμηλών εκπομπών. Στους επενδυτές της συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα δισεκατομμυριούχων όπως οι Jeff Bezos της Amazon Inc., Jack Ma της Alibaba Group Holding Ltd. και Michael R. Bloomberg, ιδρυτή της Bloomberg LP.

Τον περασμένο μήνα, η BEV έκλεισε έναν νέο γύρο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με σκοπό να επενδύσει σε 50 επιχειρήσεις. Εκτός από τους Johnson και Lütke, συμμετείχαν ακόμη τέσσερις νέοι επενδυτές: ο John Sobrato, δισεκατομμυριούχος από τον κλάδο του Real Estate, ο Seth Klarman, διευθύνων σύμβουλος του Baupost Group, ο Chris Stolte, ιδρυτής της Tableau Software Inc. και ο Ben Walton, ο εγγονός του ιδρυτή της Walmart Inc, Sam Walton.

Η καθαρή τεχνολογία άρχισε να "ανθίζει" μεταξύ του 2006 και του 2011 αποδείχθηκε απογοητευτική για τους επενδυτές της Silicon Valley που περιόρισαν τη συμμετοχή τους σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκαύσιμα και ηλεκτρικά οχήματα.

Ταμεία όπως το BEV και το Prime Coalition έχουν επεκτείνει το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο, με επενδύσεις στην εξόρυξη λιθίου και τη δέσμευση άνθρακα. Σε μια συνέντευξη νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Gates είπε στο Bloomberg Green ότι το BEV είναι τόσο νέο που «δεν υπάρχει ακόμη κάποιο οικονομικό σήμα» ακόμη για να εκτιμηθεί αν το ταμείο τα πάει καλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider