Air France-KLM: Εντός εβδομάδων θα έρθει νέο πακέτο διάσωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Air France-KLM: Εντός εβδομάδων θα έρθει νέο πακέτο διάσωσης
Οι συζητήσεις ανάμεσα στους μεγαλύτερους μετόχους του αερομεταφορέα, τη γαλλική και την ολλανδική κυβέρνηση, και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα πακέτο διάσωσης συνεχίζονται.

H Air France-KLM ετοιμάζεται να λάβει νέα στήριξη από την κυβέρνηση αφότου δαπάνησε ρευστότητα 2,1 δισ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού καθυστερεί την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους μεγαλύτερους μετόχους του αερομεταφορέα, τη γαλλική και την ολλανδική κυβέρνηση, και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα πακέτο διάσωσης συνεχίζονται, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή Frederic Gagey. Η Air France-KLM ανέφερε σήμερα ότι διέθετε 9,8 δισ. ευρώ σε ρευστότητα και πιστωτικές γραμμές στα τέλη του 2020, σε σύγκριση με 12,4 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα.

«Είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων, όχι μηνών», είπε ο Gagey στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης. «Δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που είναι υπερβολικά δύσκολη, έχουμε ακόμη χρόνο. Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider