Στη «μάχη» για τα κέντρα πολιτικής προστασίας 131 εκατ. ευρώ οι «BIG 5» των κατασκευών

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη «μάχη» για τα κέντρα πολιτικής προστασίας 131 εκατ. ευρώ οι «BIG 5» των κατασκευών

Έως χτες, 15 Φεβρουαρίου 2021, είχαν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι για ανταποκριθούν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του έργου, ύψους 131,5 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο την κατασκευή 13 περιφερειακών επιχειρησιακών κέντρων πολιτικής προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ), ενός σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, στην οποία προχώρησε στις αρχές Ιανουαρίου η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές», εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά πληροφορίες, σχήματα όπως οι Ακτωρ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Μυτιληναίος, Intrakat ήταν μεταξύ αυτών που εμφανίστηκαν για τα projects που θα κατασκευαστούν με το μοντέλο ΣΔΙΤ, όπως είχε αναφέρει σε σχετικό του θέμα το insider.

Τα 13 κτίρια θα καλύψουν κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Στο ένα «πακέτο» περιλαμβάνονται επτά ΠΕΚΕΠΠ κόστους 70,8 εκατ. ευρώ και αφορά τα κτήρια σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Στο δεύτερο πακέτο περιλαμβάνονται έξι, κόστους 60,7 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου.

Βάσει σχεδιασμού, στις 22 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η αποσφράγιση των φακέλων (υποβολής ενδιαφέροντος).

Την πρώτη αυτή φάση της προεπιλογής των υποψηφίων θα διαδεχθεί η έναρξη πραγματοποίησης του διαλόγου με στόχο τον προσδιορισμό των τεχνικών, χρηματοδοτικών ή νομικών λύσεων υλοποίησης του έργου. Η συνολική διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 324 μήνες εκ των οποίων 24 μήνες κατασκευής και οι υπόλοιποι 300 μήνες (25 χρόνια) λειτουργία και διαχείριση. Τα επιχειρησιακά κέντρα θα αποτελούνται από ισόγειο συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ., υπόγειο 1.460 τ.μ., περιλαμβάνοντας αίθουσα επιχειρήσεων, γραφεία περιφερειακού διοικητή και περιφερειάρχη, γραφεία των επικεφαλής εμπλεκόμενων φορέων, control room και αίθουσα συσκέψεων κρίσεων κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider