Τα ακίνητα της Ektasis, το ισχυρό ενδιαφέρον και το θέμα των πλειστηριασμών

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ακίνητα της Ektasis, το ισχυρό ενδιαφέρον και το θέμα των πλειστηριασμών

Εταιρείες ακινήτων, ΑΕΕΑΠ, ξένα funds, private equitιes και real estate developers φέρονται να έχουν δείξει ενδιαφέρον για ένα ή περισσότερα ακίνητα στους 15 πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τα ακίνητα της Ektasis Development που διενήργησε η ειδική διαχειρίστρια, με την τεχνική υποστήριξη της PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Ονόματα όπως οι Prodea, Noval, Dimand, Μυτιληναίος, Fortress, TenBrinke, Brook Lane, Grivalia κ.α. ακούγονται να είναι μεταξύ των σχημάτων που έδειξαν ενδιαφέρον για το «πακέτο» των 110 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία της υποβολής προσφορών ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και έληξε χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι η αποσφράγιση των προσφορών είχε οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου, αν και μένει να φανεί αν αυτή λάβει μια παράταση.

Αυτό σχετίζεται με το γεγονός της διατήρηση της γενικευμένης προστασίας με αναστολή πλειστηριασμών για όλους μέχρι τις 15 Μαρτίου, θέμα που μέχρι να ξεκαθαρίσει αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μικρή καθυστέρηση στην αποσφράγιση.

Σε κάθε περίπτωση, τα ακίνητα της Eκtasis φαίνεται να έχουν σημαντικό ενδιαφέρον. Σε αυτά, ξεχωρίζει και το κτήριο στην οδό Χειμάρρας 10-12 στο Μαρούσι, όπου βρίσκονταν, πριν από πολλά χρόνια, τα γραφεία της Kodak, γνωστό ως «project Kodak».

Στα γνωστά ακίνητα που πωλούνται ως ομάδα είναι αυτά στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Καλυφτάκη, στη συμβολή της Λ Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Πρόκειται για οικόπεδο άνω των 4 στρεμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Κηφισιάς με ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τ.μ., το οποίο πωλείται ως ομάδα μαζί με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Ειδικά στην Αθήνα ο διαγωνισμός περιλαμβάνει εμπορικά ακίνητα – φιλέτα, τα οποία πολλές εταιρείες real estate έχουν βάλει στο στόχαστρο. Ανάμεσά τους πολλά οικόπεδα στα οποία λειτουργούν μεγάλα εμπορικά καταστήματα (σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κλπ). Επίσης, ένας ακόμη (ανεξάρτητος) διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο όμορα οικόπεδα (άνω των 4.800 τ.μ. και 3.700 τ.μ. αντίστοιχα με κτίσματα) τα οποία βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής στη θέση Λυκόβρυση επί των οδών Αμαρουσίου-Λεωφόρου Ειρήνης. Υπάρχει ακόμα πακέτο 5 ακινήτων στον Μαραθώνα, πέντε θέσεις στάθμευσης στην περιοχή Μεταμόρφωση στο Χαλάνδρι, τρία αγροτεμάχια στην Κύθνο κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider