Επιχειρήσεις
18-01-2021 | 22:14

Η αναβάθμιση των γραμματέων Διοικητικών Συμβουλίων - Ευκαιρίες δυναμικής σταδιοδρομίας για στελέχη

Newsroom
Μοιράσου το
Η αναβάθμιση των γραμματέων Διοικητικών Συμβουλίων - Ευκαιρίες δυναμικής σταδιοδρομίας για στελέχη

Ημερίδα με τίτλο « Ο καινοτόμος ρόλος των γραμματέων Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών» (The Changemaker Role of the Board Secretary) πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ώρα 09:00, στη Βρετανική Κατοικία με δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής μετάδοσης σε webcast.

Η κεντρική εισήγηση για τον εξελισσόμενο ρόλο των γραμματέων Διοικητικών Συμβουλίων και τις ευκαιρίες δυναμικής καριέρας, θα γίνει από την Erika Percival, Διευθύνουσα σύμβουλο της «Beyond Governance». Η ομιλήτρια έχει εντυπωσιακή σταδιοδρομία σε εταιρείες εισηγμένες σε διεθνή χρηματιστήρια. Αναδείχθηκε σε ηλικία 32 ετών ως η νεότερη γραμματέας σε ΔΣ εταιρίας της κατηγορίας FTSE 250, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ η συμμετοχή της σε ημερίδες χαρακτηρίζεται καθηλωτική και διορατική.

Η ημερίδα οργανώνεται από την Better Future και προσφέρει σε όσους την παρακολουθήσουν αναλυτική ενημέρωση για την αποστολή, τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τις προοπτικές της υψηλής θέσης ευθύνης στην εταιρική διακυβέρνηση. Ο διακριτικός αλλά ενισχυμένος ρόλος των εταιρικών γραμματέων, αναβαθμίζεται καθώς οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης υιοθετούνται από Ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και την εθνική νομοθεσία πολλών κρατών όπως το νέο καθεστώς που ισχύει πλέον και στην Ελλάδα.

Η αποστολή των εταιρικών γραμματέων αναβαθμίζεται σε ρόλο «υπεύθυνου διακυβέρνησης» των εταιρειών συνδέοντας το Διοικητικό Συμβούλιο με την εκτελεστική διοίκηση. Εξελίσσεται σε κρίσιμο κρίκο όσον αφορά την διαμόρφωση εταιρικής στρατηγικής αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Μετά την κεντρική εισήγηση ακολουθεί συζήτηση με διακεκριμένους εταιρικούς γραμματείς μεγάλων ελληνικών εταιρειών.

Συμμετέχουν οι:

 Πάνος Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

 Βένια Παπαθανασοπούλου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας και Εταιρικός Γραμματέας, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

 Ελένη Παπαπάνου, Εταιρικός Γραμματέας, Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ.

 Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, Alpha Bank.

 Σίσσυ Παπαγιαννίδου, Μέλος ΔΣ AthexGroup.

Κατά την ημερίδα θα εξεταστούν πλευρές της αποστολής των εταιρικών γραμματέων όπως η εξέλιξη του αποστολής τους, τις δυναμικές και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Πληροφορίες για την ημερίδα στο τηλέφωνο +30 211 4110900 ή www.betterfuture.gr

Εγγραφές: https://www.eventora.com/en/Events/the_changemaker_role_of_the_co-4?slug=the_changemaker_role_of_the_co-4

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.