Βενέτης: Το πλάνο για νέα καταστήματα και το κρίσιμο ζήτημα των ενοικίων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βενέτης: Το πλάνο για νέα καταστήματα και το κρίσιμο ζήτημα των ενοικίων

Τον Οκτώβριο του 2020 η αλυσίδα Βενέτης ανακοίνωνε το κλείσιμο πέντε καταστημάτων της, με την εταιρεία να επισημαίνει πως οδηγήθηκε σ΄ αυτή την απόφαση «λόγω COVID-19 και της συμπεριφοράς μερίδας ιδιοκτητών ακινήτων.

Το ζήτημα των ενοικίων, στις νέες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας και η διαπραγμάτευση των επιχειρηματιών με τους ιδιοκτήτες ακινήτων η οποία σε αρκετές περιπτώσεις κατέληγε σε αδιέξοδο, αποτελούσε εκείνη την περίοδο μεγάλο «αγκάθι» για τον κλάδο, ο οποίος ήδη είχε δεχθεί τεράστιο πλήγμα το προηγούμενο διάστημα λόγω του κορονοϊού.

Λίγους μήνες αργότερα, η αλυσίδα Βενέτης, ανακοινώνει πως το 2021 ξεκινά δυναμικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και με το άνοιγμα νέων καταστημάτων αλλά και με τη μετεγκατάσταση καταστημάτων της σε νέα ακίνητα «στα οποία οι όροι συνεργασίας και μίσθωσης θα είναι προσαρμοσμένοι στα δεδομένα της σημερινής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Ήδη μάλιστα προχώρησε στο άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στη Νέα Ιωνία ενώ πηγές κοντά στην εταιρεία επισημαίνουν στο insider.gr ότι αναμένεται σύντομα η λειτουργία ακόμη τριών τουλάχιστον καταστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο νέο κατάστημα απορρόφησε τμήμα των εργαζομένων από εκείνα που έκλεισαν τον Οκτώβριο ενώ η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί και στα επόμενα νέα καταστήματα.

Το ζήτημα των ενοικίων, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πήγες, αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την εταιρεία όσον αφορά στην επιλογή των χώρων των καταστημάτων, πέρα από την αγοραστική κίνηση που εξασφαλίζει η περιοχή, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή στην οποία βρίσκεται τώρα ολόκληρος ο κλάδος.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η «Βενέτης» ξεκίνησε και συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Wolt για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών μέσω online παραγγελιών, κίνηση η οποία βοήθησε, όπως σημειώνεται, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη λειτουργία των καταστημάτων υπό κανονικές συνθήκες.

Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στην Ομόνοια

Πριν από λίγες μέρες το κατάστημα Βενέτης Great στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο και αποτελεί ένα νέο concept της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του «λόγω περιορισμένου αγοραστικού κοινού».

Πηγές της εταιρείας σημειώνουν στο insider.gr, ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της υψηλής ζημίας του συγκεκριμένου καταστήματος εν μέσω lockdown, σε μία περιοχή που παρουσιάζει μειωμένη κίνηση εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων αλλά και της έλλειψης τουριστών που διέμεναν στα ξενοδοχεία της περιοχής όπως και των φοιτητών. Τονίζουν ωστόσο, ότι το κατάστημα δεν κατέβασε οριστικά «ρολά» και η αναστολή λειτουργίας του είναι προσωρινή.

Διαβάστε επίσης:

Λουκέτο σε 5 καταστήματα βάζει ο «Βενέτης»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider