Τράπεζες
27-11-2020 | 14:59

Ο Στέφανος Μυτιληναίος αναλαμβάνει Chief Operating Officer της Alpha Bank

Μοιράσου το
Ο Στέφανος Μυτιληναίος αναλαμβάνει Chief Operating Officer της Alpha Bank

Προχωρώντας την υλοποίηση του προγράμματος οργανωτικής αναδιάρθρωσης, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, και με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους Πελάτες της, η Alpha Bank προσθέτει ένα νέο Aνώτατο Στέλεχος στη Διοικητική της Ομάδα.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής - Chief Operating Officer και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας. Ο κ. Σπύρος Φιλάρετος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής - Growth and Innovation της Τράπεζας, προκειμένου να ενισχύσει την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων στο λειτουργικό μοντέλο της Τράπεζας, που θα βελτιώσουν, ιδίως μέσω ψηφιακών καναλιών, την εμπειρία εξυπηρέτησης των Πελατών μας και την κερδοφορία του Ομίλου.

Ο Αρτέμης Θεοδωρίδης αναλαμβάνει Εκτελεστικός Πρόεδρος στη Cepal

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Alpha Bank τον Νοέμβριο του 2019, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της Τράπεζας, αποχωρεί από τη Διοικητική Ομάδα, παραμένοντας ωστόσο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και αναλαμβάνει, από την 1η Δεκεμβρίου, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal. Ο κ. Θεοδωρίδης θα ηγηθεί της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των διευθύνσεων διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Τράπεζας («carve out»), που αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής Project Galaxy αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη της Cepal - του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην Ελληνική αγορά - ως της ισχυρότερης εταιρείας διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα.

Δήλωση του CEO της Alpha Bank κ. Βασίλη Ψάλτη:

«Η Alpha Bank εξελίσσεται, προκειμένου να παραμείνει το σημείο αναφοράς στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. Σήμερα, καλωσορίζουμε τον Στέφανο Μυτιληναίο στην Διοικητική μας Ομάδα. Η μακρά διεθνής του εμπειρία και η άριστη γνώση του για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα αποτελούν εχέγγυο για τον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού μας μοντέλου, την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητάς μας και την επιτάχυνση του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας. Ο Στέφανος Μυτιληναίος καλείται να αξιοποιήσει την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στον συγκεκριμένο τομέα, υπό την μέχρι σήμερα εποπτεία του Σπύρου Φιλάρετου, ο οποίος συνεχίζει τη μακρά διαδρομή προσφοράς στην Alpha Bank και αναλαμβάνει, εφεξής, να συνδράμει στην ταχύτερη εισαγωγή καινοτόμων λύσεων εξυπηρέτησης των Πελατών μας. Παράλληλα, μετά από 20 έτη προσφοράς προς την Alpha Bank, ως Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ο Αρτέμης Θεοδωρίδης αναλαμβάνει να αναδείξει τη Cepal ως πρωταγωνιστή στον αναπτυσσόμενο κλάδο της διαχείρισης ΜΕΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρτέμη για την εξαιρετική του συμβολή σε όλη την πορεία εξυγίανσης του ισολογισμού της Τράπεζας, ιδίως μέσω του Project Galaxy, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal».

Σύντομο Βιογραφικό του Στέφανου Μυτιληναίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Κατέχει πτυχίο Αεροναυπηγικής με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Bristol και ΜΒΑ με Distinction από το INSEAD στην Γαλλία. Διαθέτει μακρά εμπειρία στην τεχνολογία, τα operations και το business, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Chief Technology Officer στην Commercial Bank του Κατάρ ενώ στη συνέχεια ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας στην Τράπεζα Πειραιώς. Κατά το παρελθόν έχει, επίσης, θητεία ως Deputy Group CIO στην Eurobank και ως σύμβουλος επιχειρήσεων για την McKinsey & Company με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο.

Ακολούθως, από την 1 Δεκεμβρίου 2020 η Εκτελεστική Επιτροπή της Alpha Bank απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

• Βασίλης Ψάλτης, Chief Executive Officer

• Σπύρος Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής - Growth and Innovation

• Σπύρος Ανδρονικάκης, Γενικός Διευθυντής - Chief Risk Officer

• Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής - Chief Financial Officer

• Sergiu Oprescu, Γενικός Διευθυντής - International Network

• Νίκος Σαλακάς, Γενικός Διευθυντής - Chief Legal and Governance Officer

• Ιωάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής - Wholesale Banking

• Ισίδωρος Πάσσας, Γενικός Διευθυντής - Retail Banking

• Αναστασία Σακελλαρίου, Γενική Διευθύντρια - Chief Transformation Officer

•Στέφανος Μυτιληναίος, Γενικός Διευθυντής - Chief Operating Officer

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.