Διεθνή
21-11-2020 | 19:32

Τον Ιανουάριο θα ξαναπετάξουν στην Ευρώπη τα Boeing 737 MAX

Μοιράσου το
Τον Ιανουάριο θα ξαναπετάξουν στην Ευρώπη τα Boeing 737 MAX

Ασφαλές εκτιμά ότι είναι το Boeing 737 MAX, η ρυθμιστική αρχή αρμόδια για την αεροπορική ασφάλεια στην Ευρώπη, μετά από μια εις μάκρον ανασκόπηση σε θέματα ασφαλείας εκτιμώντας ότι το αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για εμπορικές πτήσεις από τον Ιανουάριο του 2021, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α. έδωσε το πράσινο φως για την απογείωση των Boeing 737 MAX μετά από 20μηνη απαγόρευση χρήσης τέτοιου τύπου αεροσκαφών η οποία επιβλήθηκε μετά από δύο θανατηφόρα αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν με το εν λόγω αεροσκάφος. Μετά και την απόφαση οι εμπορικές πτήσεις με Boeing 737 MAX στις ΗΠΑ θα επιτραπούν και πάλι από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο Patrick Ky, εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) ανέφερε μιλώντας στο φόρουμ του Παρισιού: «Θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια εντελώς ανεξάρτητη ανάλυση ασφάλειας για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, οπότε και πραγματοποιήσαμε τους δικούς μας ελέγχους και δοκιμές πτήσεων».

«Οι μελέτες μας έδειξαν ότι το 737 MAX μπορεί να επιστρέψει στους αιθέρες. Έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα και είναι πιθανό να δώσουμε το πράσινο φως για την επανακυκλοφορία των αεροσκαφών αυτού του τύπου κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.