«Κληρώνει» για τη Μαλαματίνα στις αρχές Αυγούστου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κληρώνει» για τη Μαλαματίνα στις αρχές Αυγούστου
Πέντε ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει από τις αρχές Ιουλίου μη δεσμευτικές προσφορές για την ιστορική οινοποιία.

Στις 5 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή για την οινοποιία Μαλαματίνα, η οποία έχει τεθει προς πώληση, αφού υποβληθούν και οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί αρχικά καθώς στόχος ήταν να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου η εταιρεία να αξιοποιήσει τον τρύγο του φθινοπώρου.

Πέντε οι μη δεσμευτικές προσφορές

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά πέντε ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει από τις αρχές Ιουλίου μη δεσμευτικές προσφορές για την ιστορική οινοποιία, η οποία πρόκειται να αλλάξει χέρια έπειτα από 125 χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψήφιοι όπου έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη Μαλαματίνα έχουν σχέση με τον κλάδο της οινοποιίας και των ποτών.

Σημειώνεται ότι μια σειρά από γεγονότα και συγκυρίες την τελευταία περίπου δεκαετία λειτουργίας της εταιρείας, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση όπου η ανάγκη για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, κρίθηκε απαραίτητη. Τον Οκτώβριο του 2017 μάλιστα είχε υπογραφεί συμφωνία ρύθμισης των δανείων της εταιρείας με τις τράπεζες. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε τη χαριστική βολή για τη Μαλαματίνα καθώς την περίοδο του lockdown προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της με την πτώση των πωλήσεων στη χονδρική να έχει προηγουμένως φτάσει το 80%.

Μέχρι το 2018 ,περίπου 50 εκατομμύρια φιάλες «Μαλαματίνα» καταναλώνονταν στην Ελλάδα και άλλες 37 χώρες. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οινοποιία εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς. Ενδεικτικό μάλιστα του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπήρξε για την εταιρεία είναι το γεγονός ότι κατά την πρόσκληση ενημέρωσης από την ΕΥ, ο αριθμός των ενδιαφερομένων που είχε ανταποκριθεί ήταν πάνω από 10, με 5 από αυτούς ωστόσο να καταθέτουν τελικά μη δεσμευτική προσφορά.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαματίνα: Η ιστορική οινοποιία που αλλάζει χέρια έπειτα από 125 χρόνια

Μαλαματίνα: Η επόμενη μέρα μετά την αναστολή λειτουργίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider