Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για τη Μαλαματίνα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για τη Μαλαματίνα
Τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του προτιμητέου επενδυτή.

Συνολικά πέντε ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για την οινοποιία Μαλαματίνα η οποία έχει τεθεί προς πώληση.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κάποια έκπληξη και πως οι πέντε υποψήφιοι είχαν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την οινοποιία ενώ είναι σχετικοί με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η Μαλαματίνα.

Σημειώνεται ακόμη πως την Τετάρτη το βράδυ έληξε η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών έπειτα από παράταση τριών ημερών που είχε δοθεί.

Τέλος Ιουλίου η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο insider.gr, εντός των επόμενων ημερών οι προτάσεις θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν και στο τέλος Ιουλίου εκτιμούν πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή μετά την υποβολή και των δεσμευτικών προσφορών.

Άλλωστε ο αρχικός στόχος ήταν όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αξιοποιήσει τον τρύγο του φθινοπώρου.

Έτσι έπειτα από 125 χρόνια λειτουργίας ένα νέο κεφάλαιο αναμένεται να ανοίξει για τη οινοποιία, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έστελνε περίπου 50 εκατομμύρια φιάλες στην εγχώρια αγορά και σε άλλες 37 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορονοϊού έδωσε τη χαριστική βολή στην εταιρεία που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Την περίοδο του lockdown μάλιστα η Μαλαματίνα προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της καθώς η πτώση των πωλήσεων έφτασε το 80% στη χονδρική, το 18% στα σούπερ μάρκετ και το 15% στις εξαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider