Creta Farms: Tο τελευταίο κεφάλαιο διάσωσης της εταιρείας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Creta Farms: Tο τελευταίο κεφάλαιο διάσωσης της εταιρείας
Εν αναμονή της έγκρισης του επιχειρηματικού σχεδίου από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η Creta Farms ανακτά σιγά σιγά το χαμένο έδαφος.

Στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου συζητείται σήμερα, Παρασκευή, η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms με στρατηγικό επενδυτή την IMPALA, με την απόφαση να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και να θεωρείται ως το τελευταίο κεφάλαιο διάσωσης της πολύπαθης αλλαντοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι δικάσιμος είχε οριστεί στις 20 Μαρτίου και ματαιώθηκε λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Περί τα τέλη Απριλίου άλλωστε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της αλλαντοβιομηχανίας από τον όμιλο Bella, μέσω της θυγατρικής του Impalla Hellas, σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms.

Η καθυστέρηση που προκλήθηκε από το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι κατανοητή, αλλά όχι αμελητέα, τονίζουν από την πλευρά τους πηγές της εταιρείας. Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς, το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Τονίζουν επίσης ότι με βάση τα παραπάνω, εκτός του ότι δεν στοιχειοθετείται πλέον καμία αντίδραση από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τυχόν αίτημα αναβολής της δίκης, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια κωλυσιεργίας και υπονόμευσης του εγχειρήματος διάσωσης της Creta Farms.

Ανακτά το χαμένο έδαφος

Την ίδια ώρα η εταιρεία προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένος έδαφος μετά την πολύμηνη διαμάχη των αδελφών Δομαζάκη αλλά και του πρόσφατου lockdown λόγω κορονοϊού.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι η Creta Farms με την ενδιάμεση Διοικητική Ομάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού. H επαναφορά των προϊόντων της Creta Farms στα ράφια των σούπερ μάρκετ προχώρησε κανονικά βάσει προγραμματισμού, σημείο που αποκτά πρόσθετη σημασία, όπως επισημαίνουν, αν αναλογιστεί κανείς ότι η περίοδος που διανύσαμε ήταν γεμάτη προκλήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα και η προσοχή του λιανεμπορίου ήταν στραμμένη αλλού.

Η εταιρεία όπως επισημαίνουν εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, μετά το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άλλα και των πιστωτριών τραπεζών για την ενίσχυση της εταιρείας με ρευστότητα 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση, που είχαν δεσμευθεί να χορηγήσουν στη Creta Farms, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης, που υπέγραψαν με την Impala Invest ενώ για τα 2 εκατ. η IMPALA έχει ενεχυριάσει τις μετοχές της.

Συνολικά η IMPALA μέσω της Bella Bulgaria έχει σήμερα μια έκθεση περίπου 5 εκατ. ευρώ στην Creta Farms συμπεριλαμβανομένων και ανοιχτών πιστώσεων. Επίσης η εταιρεία Λακωνική,(συμφερόντων της επίσης) παράγει κωδικούς private label στην Κρήτη για να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, την ντόπια παραγωγή αλλά και το cash flow της Creta Farms, όπως επισημαίνουν κύκλοι της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider